Ekologisk ansiktspeeling. Varje söndag är det peelingdag (om jag inte gör det på fredag eller lördag så klart 😉 och här är en fin trio som jag har testat:

 

Neal’s Yard Remedies, Rehydrating Rose Facial Polish, 100 gram, 239 kronor. Smidig tub med en brunfärgad kräm som doftar väldigt härligt av rosor. Krämen är halvfast, och jag masserar in den i huden och tillsätter sen lite vatten. Kornen – består av mikroniserade frön från vildros, vilket jag aldrig testat förut – är ganska grova, så det är en effektiv peeling. Jag var lite orolig, eftersom jag är känslig, men jag klarar av den, men inte för länge och inte för ofta. Har du extra känslig hud skulle jag kanske inte rekommendera den, då den rekommenderas till normal hud. Men förutom kornen som peelar, så händer det något på djupet i huden, det känns verkligen! Den innehåller milda naturliga syror, därför kan den ge tex pigmentfläckar en match. Och efter man har tvättat av den från ansiktet är huden helt ny! Otroligt återfuktande, mjukgörande, porerna är borta och känslan är sååå fin. Betyg: 4,5. 

 

i+m Naturkosmetik, Daily Peel & Wash, 150 ml, 195 kronor. Den här smarta pumpflaskan innehåller en ljus lätt lotion med rismjöl som polerar huden fint. Det är tänkt att man ska kunna använda denna dagligen, men jag skulle inte rekommendera det. Trots att den är mild är den ändå en peeling och daglig användning känns lite onödigt? Är effektiv, förminskar porerna, gör huden riktigt fräsch och huden får glow. Doftar dessutom sött och trevligt av marsipan? Betyg: 4. 

 

Bio Beauty De Nuxe, Anti-Pollution Gentle Exfoliating Gel, 60 ml, 165 kronor. Den här härliga tjocka gelén doftar som fruktigt godis! Underbart. Den innehåller partiklar från druvkärnor och rismjöl som polerar huden. Känns härlig på huden, trots att partiklarna är ganska stora, så polerar den milt men effektivt och är lätt att skölja av. Texturen är härlig, först lite seg geléig och sen blir den mer oljig. Efteråt är huden slät, mjuk och med förminskade porer och den har fått nytt liv. Riktigt trevlig! Betyg: 4. 

peelings

English: I love a good facial peeling. Among these three, the one from British brand Neal’s Yard Remedies is my fave. It’s quite effective and a bit harsh, but it’s working double; mechanical peeling and acid-peeling.