Ekologisk ögonbrynsfärg. Det har kommit så många olika typer av produkter för ögonbrynen de sista åren. Och marknaden tycks ännu inte mättad. Men jag är glad, tiden när det enda som fanns var ögonbrynspenna i en enda nyans, är inget jag vill tillbaka till. Här är tre produkter för ögonbrynen med naturligt och ekologiskt innehåll som jag har testat:

purobio_browmade

Purobio Cosmetics, Browmade Eyebrow Pot, 03 Dove Grey, 139 kronor. Detta är en prisvärd ögonbrynsfärg! Den är mörk, jag tyckte att den var helt fel och alldeles för mörk de första gångerna jag testade den. Men sen kom jag på att mina ögonbryn var så mycket snyggare när jag använde den här färgen. Tricket är dock att ha en riktigt bra brynpensel att måla med. Och sen gå efter med en ögonbrynsborste och “sudda” lite så att det ser riktigt naturligt ut. Toppen! Tycker färgen sitter bra på huden och den sitter också hela dagen och kvällen utan att flaga från brynen. För 139 kronor får man en ögonbrynsfärg som räcker forever! Mycket bra. (Kommer  i fler färger.) Betyg: 5/5. 

inika_browgel

Inika, Brow Perfector, Walnut, 299 kronor.  Detta är en färgad ögonbrynsgel i en ljus brun nyans, som blir mörkare på ögonbrynen. Den lilla borsten har två sidor med olika längd på borsten. Den långa delen borstar man den inre delen av brynen där man har mest och längst brynhår. Sen tar man den korta sidan och borstar de korta stråna på den yttre delen. Tycker att den här gelen är lite “lätt” men den håller ändå brynen i ordning. Färgen tillför lite extra “tyngd” och även om den inte fyller i “luckor” i brynen (detta får man fixa innan med en penna eller annan färg) så blir brynen helt klart snyggare. Har man glesa bryn som behöver fyllas i, så är denna produkt inte tillräcklig, men den piffar till brynen bra. Behövs den? Njae. Man klarar sig faktiskt gott med en brynpenna, men vill man får styr på långa brynstrån och få till brynen med det lilla extra är den bra. Betyg: 4/5. 

juice_beauty-brow

Juice Beauty, Phyto-Pigments Brow Envy Gel, Medium, 263 kronor. Den här ögonbrynsgelen är också färgad (kommer i flera olika nyanser) och den påminner om Inikas variant, men är mindre och nättare i borsten. Den är lätt att använda, bara att borsta upp brynen och så ger den lite färg och definition till brynstråna. Precis som Inikas rekommenderar jag att fylla i brynen först med en penna eller pomad om du saknar färg på vissa ställen, och sen kan du applicera den här bryngelén efteråt. Tycker inte att den är så stark, dock, brynen stelnar liksom inte, men de sitter still hela dagen och suddas heller inte. Den ger den där lilla extra snygga touchen till brynen, även om jag tycker att färgen ibland kan bli lite ojämn. Betyg: 4/5. 

 

LÄS MER: Mina bästa naturliga och ekologiska ögonbrynsfärger.