Naturlig färg för ögonbryn. Jag är begåvad med tjockt mörkt hår på huvudet, men glesa ljusa ögonbryn. Så jag måste fixa mina bryn varje dag. Och nej, det finns tyvärr ingen 100 % naturlig permanent färg för ögonbryn.

 

För några år sen fanns det inte mycket att välja på till ögonbrynen, mest ögonbrynspennor. Men nu har det hänt mycket och här är fem olika brynfärger jag har testat:

Une ögonbrynsfärg

1. Une, Eyebrow Duo, Brown, 2 gram, 119 kronor. Den översta delen är som ett vax som man borstar på brynen. Sen tar man upp färgpigmenten i den nedre rutan och borstar i och då får man riktigt snygg färg. Går att ösa på ganska mycket, men även att få “lagom”. Puderskuggan fyller i brynen men även huden vilket ger ett tjockare intryck. Gillar att det ingår en liten borste och att förpackningen är smidig. Finns även i en ljusare variant. Kan vara lite svårt att få det snyggt och jämnt. Betyg: 4.

IMG_3230

2. Lily Lolo, Eyebrow Duo, Medium, 2 gram, 149 kronor. Samma princip som Unes ovan. “Vaxet” till vänster och färgen som är hård och lite torr, till höger. Ger också riktigt bra färg som går ned i huden, så att brynen ser fylligare ut. Minus för att det inte finns någon borste till (jag rekommenderar en kort, med snedställda korta borst) för utan fungerar det inte alls. Blir ju lite kladdigt och dammigt i vaxet. Finns i tre olika nyanser. Betyg: 4.  

Zuii ögonbrynsfärg

3. Zuii Organic, Eyebrow Definer, Taupe, 0,4 gram, 199 kronor. En “penna” som är ett pigmentrikt stift som man skruvar upp. Nyansen heter Taupe och är lite brungrå och den är riktigt fin. Ganska hårt stift, men ger bra färg, den färgar inte enbart själva brynen utan även huden. Bra hållbarhet och smidig att använda. Tar man i för hårt och det blir för mycket är det bara att borsta ut brynet lite med en brynborste. Finns även i en varmare nyans. Betyg: 4. 

Idun ögonbrynspenna

4. Idun, Ögonbrynspenna, Ask, 1,2 gram, 139 kronor. Klassisk penna som är ganska hård, lite gråbrun i färgen och lätt att använda. Dock blir det lite för klent med pigmenten, och det ser mest ut som att man har målat brynen med en penna (vilket man vill undvika.) Denna har en borste i andra änden som räddar upp det hela lite, men det går inte att få till samma fyllighet. Tycker också att nyansen är för grå och kall. Betyg: 3.

Une ögonbrynspenna

5. Une, Eye Brow Pencil, B04, 1,1 gram, 95 kronor. Mjukare penna än den ovan – glömde visst att vässa den, så att ni kan se färgen bättre, sorry!) och i en bättre, lite varmare brungrå nyans. Lite lättare att sudda ut i brynet så att det inte ser ut som man har dragit streck, och den går också att få ned i huden. Bra hållbarhet. En snabb räddare i nöden. Bra pris. Betyg: 3,8. 

 

English: Since my eyebrows are quite thin and light I always need to fill in some color. Among these brow fillers I really like the ones from Une and Lily Lolo that really gives depth, and fullness in the color thanks to its wax and pigments. But I’ll also be keeping the pencils from Zuii and Une.