Ekologiskt läppstift. Jag använder ytterst sällan läppstift, och typ aldrig med någon färg som “syns”. Jag kör läppstift nära min egen läppfärg – My Lips But Better. Men det finns många fina naturliga och ekologiska läppstift att välja mellan – även med massor av färg för den som vill!

Maria Åkerberg läppstift

1. Maria Åkerberg, Lip Care Color, Classic Red, 2 gram, 169 kronor. Klassisk röd färg som är vrålsnygg. Men jag är ju ingen röda-läppar-tjej alls, tyvärr. Jag tycker att jag antigen ser ut som en clown eller som en gatflicka, haha. Men bortsett från att jag inte gärna bär rött, är detta läppstift mjukt, har väldigt bra pigment, så det sitter bra och länge och känns bra på läpparna. Innehåller dock ricinolja vilket ger mig lite kli i halsen. Betyg: 4.

 

Neve läppstift

2. Neve, Lipstick, nyans Panna Cotta, 4 ml, 145 kronor. Älskar detta! Mjukt, följsamt och med god, söt vaniljdoft. En njutning att använda. Fin nyans som ger en fin naturlig look och passar mig perfekt. Liten gnutta glans och bra hållbarhet. Innehåller inte ricinolja, som jag reagerar på, så jag kan använda hur mycket som helst. Betyg: 5.

 

Une läppstift

3. Une, Breezy Lips Balm, B02, 2 gram, 159 kronor. Inte så täckande, och ganska glansigt, och som namnet antyder mer ett som balm med färg än ett riktigt täckande läppstift. Nyansen är lite rosa-aprikos vilket passar mig riktigt bra på sommaren. Har en svag, ganska behaglig doft. Hyfsad hållbarhet. Betyg: 4.

 

Jane Iredale läppstift

4. Jane Iredale, PureMoist Lipstick, Lucy, 3 gram, 239 kronor. Liten smidig hylsa med ett krämigt och mjukt läppstift som har ganska mycket täckning. Fina pigment, snygg och lite djärv färg för mig, men den passar min hudton. Innehåller skimmer, vilket gör det lite extra party. Doftar riktigt gott åt fruktgodishållet och doftar väldigt mycket. Bra hållbarhet och känns, som namnet antyder, återfuktande. Innehåller heller ingen ricinolja. Betyg: 4,5. 

 

100 Pure läppstift

5. 100 % Pure, Lip Glaze, Seduce, 2,5 gram, 159 kronor. Snygg hylsa! Krämigt och mjukt läppstift som känns bra och mjukt på läpparna. Ganska bra täckning, även om det också går lite åt balm-hållet. Doftar fräscht och har hyfsad hållbarhet. Nyansen är kanske inte 100 % rätt för mig, men det finns massor i sortimentet. Innehåller inte ricinolja, vilket är ett plus. Betyg: 4,5. 

 

Zuii organic läppstift

6. Zuii Oranic, Flora Sheerlips Lipstick, Azalea, 2 gram, 265 kronor. Detta är ett mjukt läppstift i skimrande kall rosa. Kändes först lite 80-tal, men pigmenten är inte så starka så effekten på läpparna blir något mildare. Känns grymt skönt på läpparna och har riktigt bra hållbarhet. Och trots att det innehåller ricinolja så känns det inte så farligt i halsen. Dyrt. Betyg: 4,5 

 

English: I rarely use lipsticks so it has taken me quite some time to test these… I love the one from Italian brand Neve, which is soft, smells great and gives a lovely natural look to my lips with just enough shine.