Ekologisk makeup. Det formligen sprutar ut härliga fina naturliga highlighters på marknaden! Dessa produkter är enbart baserade på naturliga ämnen som oljor, vaxer och jordmineraler. Här är fyra riktigt fina exemplar som jag har testat, från vänster Zuiis pudriga version, svenska The Beauty Archive, den stora dosan är från Ere Perez och längst till höger är nyheten från Rms Beauty.

zuii_highlighter

Zuii Organic, Flora Powder Glow Highlighter, Moon, 13 gram, 309 kronor. Den här stora, fina dosan innehåller ett kompakt men mjukt puder som är skimrande i en lätt champagne-aprikos nyans. Otroligt mjukt och härligt. I dosan kan man lyfta på pudret och där under gömmer sig ett fack för en puderpuff. Jag använder dock fingrarna till denna! Men allra bäst är det nog med en solfjädersborste, tex denna. Den är otroligt fin i färgen, och som ni ser på mina fingrar har den otroligt bra pigment. Det behövs yttepytte för att applicera på kindbenen eller under ögonbrynet. Den ger ganska mycket skimmer, så det är inget för dig som vill ha diskret lyster. Skimret går mer åt silver än varmare brons, så nyansen är helt i min smak. Det är en perfekt partyprodukt skulle jag säga, tack vare att den ger så mycket skimmer och den sitter också fast bra och länge på huden. Jag längtar verkligen till sommaren – då tror jag att den blir ännu snyggare på min hud. Stort plus för att den doftar så himla gott av rosor! Betyg: 4,5. 

beautyarchive_everglow

The Beauty Archive, Eyes & Cheek Colour Cream, Everglow, 5,8 gram, 395 kronor. Det jag gillar med krämiga highlighters är att de är så enkla att ta med överallt, och man behöver inte vara rädd att de ska gå sönder. Den här kommer i en söt liten glasburk, har en tydlig doft av någon vegetabilisk olja (kanske ricinolja och jojobaolja som den innehåller?) som kanske inte är helt angenäm. Å andra sidan dunstar doften snabbt. Nyansen är mer åt det guldiga hållet som ni ser och har en aprikosig underton. Den är ganska fast, men ändå lätt att applicera, här använder jag enbart fingrarna. Den har ett diskretare skimmer, är mindre pigmenterad än Zuiis highlighter men den är riktigt behaglig. Lätt att använda, och man har svårt att överdosera. Något för varm i nyansen för mig, men riktigt fin på huden. Uppskattar att burken är större och har större öppning än The Beauty Archives tidigare produkter, eftersom det är lättare att komma åt produkten nu. Betyg: 4. 

rms_champagnerose

Rms Beauty, Champagne Rosé Luminizer, 4,8 gram, 405 kronor. Detta är en utveckling av den klassiska Living Luminizern från Rms Beauty, som du hittar här. Nyansen är champagnefärgad med en tydlig hint av rosa som är ljuvligt fin! Inget jag spontant själv skulle ha valt, men nu har den blivit min nya favorit! Den fina rosa tonen gör verkligen att man (jag) ser så mycket fräschare ut! Den är kanske inte lika mångsidig som Living Luminizer, jag skulle kanske inte skulle ha den tex på näsryggen, men den är otroligt fin runt ögat. Det blir ju som lite av en krämögonskugga också. Härligt krämig, inga synliga glitterpartiklar, bara snygg och lyxig lyster! Plus för den nätta och fina glasburken och att den har så bra hållbarhet på huden och i burken. Betyg: 5.

ere_perez_highlighter

Ere Perez, Vanilla Highlighter, Falling Star, 10 gram, 280 kronor. Har ni sett storleken på denna?! Så himla härlig burk, stor och låg (plast.) Den här doftar lite sött, kanske typ godis men också vanilj! Den är champagnefärgad men har en aprikosrosa ton som är lite varmare än highlightern från Rms ovan. Trots det så passar jag riktigt bra i den! Krämen är fast, det är otroligt lätt att ta upp produkten med fingrarna och som ni ser har den bra pigment. Inga stora synliga glitterpartiklar men mycket lyster! Tycker att den ger huden en silvrig, champagnefärg som är superfin. Det är mycket produkt för pengarna! Betyg: 5.

highlighters2

Från vänster; Zuii Organic, The Beauty Archive, Ere Perez och längst till höger Rms Beauty.

 

Läs mer: 

• Hannahs #glowskola: Så fixar du mer glow i huden med hjälp av smink! 

 

English: Wow! There are so many nice highlighters out there with all natural ingredients like different oils, waxes and earth minerals. Among these four my faves are the pink one from American cult brand Rms Beauty, and the champagne one from Aussie brand Ere Perez.