Naturlig concealer. Jag använder concelar nästan dagligen, dels för att ljusa upp lite direkt under ögat, vid näsroten, men också för att ev täcka div blemmor. Här har jag testat fyra varianter:

Alverde, Concealer, 01 Naturelle, 1,3 gram ca 23 kronor. Smidig liten förpackning med bra hylsa som är lätt att skruva upp och ned. Stiftet i sig är ganska hårt och konsistensen är ganska seg. Bra kall nyans som täcker småskavanker bra, men under ögat känns den lite för seg och lägger sig också i vecken under ögat, tyvärr. Köpt på tyska budgetkedjan DM, (Alverde är deras eget varumärke) så den var inte dyr. Certifierad enligt NaTrue. Betyg: 3,5. 

 

Une, Skin-Glow Concealer, G 01 Fair, 1,4 gram, 149 kronor. Lång förpackning med skruvfunktion som funkar så där, själva stiftet har åkt ut på golvet ett par gånger. Ljus nyans och mycket pigment i stiftet och härligt glow också, utan synliga skimmerpartiklar. Den här är perfekt under ögat, men inte lika snygg på blemmor. Känns mjukgörande och har hyfsad hållbarhet. Gillar! Certifierad enligt Ecocert. Kommer även i en mörkare nyans. Betyg: 4. 

ekologiska concealers

Maria Åkerberg, Cover Stick, Nearly Beige, 2,9 gram, 195 kronor. Smart penna med två nyanser i vardera ända. Lätt och mjuk konsistens i själva färgen och den är väldigt lätt att bara dutta på huden. Den ljusa nyansen har jag under ögat för att ljusa upp och den mörkare nyansen är perfekt på blemmor. Den här pennan vann pris som Årets Makeup Produkt på Organic Beauty Awards – jag fattar varför! En av de absolut bästa concealers jag har testat. Tycker också att den är dryg, jag har använt min i ett par månader och inte ens behövt att vässa den ännu. Dessutom har den bra hållbarhet på huden. Kommer dock enbart i en nyans. Betyg: 5. 

Miss Watson, Touche Lumière, 31, 2 ml, 259 kronor. Smart penna med en skruv i botten som skickar upp en lös kräm ut i en pensel (se översta bilden). Nyansen är jättefin, ljus och kall och krämen är lätt att dutta ut på huden under ögat. Har ett fint glow, och ser verkligen till att huden under ögat ser fräscht och “upplyst” ut. Mjuk och återfuktande också. Hyfsad hållbarhet. Dock inget jag skulle använda på finnar eller annat eftersom den inte är så täckande. Kommer enbart i en nyans. Betyg: 4. 

eko concealers

Från vänster; Miss Watson, Alverde, Une och Maria Åkerberg. 

Läs mer: 

• Recension av riktigt bra concealer från Une, Anti Fatigue Stick.

• Recension av concealer från Nvey Eco (favorit!), Suki och Dr Hauschka. 

 

English: I appreciate a good concealer that can cover blemishes and also lighten up the area under my eyes. Among these the one from Swedish brand Maria Åkerberg can do both perfectly!