Naturlig och ekologisk tandkräm. Något jag gärna köper när jag är utomlands är naturlig tandkräm – det finns alltid roliga märken att testa. Dessa tre hittar du i webshopar i Sverige, och de kommer alla tre med en ytterkartong.

 

Dr. Organic, Whitening Aloe Vera Tootpaste, 100 ml, 65 kronor. Dr. Organic har genomgått ett designlyft, så tandkrämen jag länkar till ser lite annorlunda ut. Men samma produkt! Den här lovar en trippeleffekt; blekande, läkande (gissningsvis syftar detta på ilningar) och den är också anti-plack/anti-karies. Till konsistensen är den mer som en tjock gel som har en ganska stark smak av mint. Innehåller bland annat silica, mossa från Island och pepparmynta och fluor. Tycker den är behaglig i munnen, och lämnar en bra eftersmak, men ibland tycker jag inte riktigt att det känna 100 % rent? Men klart godkänd! Betyg: 4/5. 

 

Ecodenta, Extra Triple Effect Toothpaste, 100 ml, ca 65 kronor. Den här “lovar” att den har en trippel effekt för tänderna; tar bort plack, reducerar känslighet i tänderna (stärker dem?) och ger en bra känsla av renhet i munnen. Och jag kan inte svara för det där med placket men i övrigt stämmer det mycket väl! En otroligt härlig tandkräm som innehåller vit lera, propolis och något de kallar Teavigo som är lite oklart, men tandkrämen är naturlig och fri från fluor. Är ljust grå i färgen, trevlig konsistens. Smakar riktigt trevligt av mint och jag tycker faktiskt att tänderna har blivit snäppet vitare av denna tandkräm. Det är inget jag inte gillar med denna! Betyg: 5/5.  

 

Kingfisher, Fennel Natural Toothpaste, 100 ml, 49 kronor.  Amerikanska märket Kingfisher gör olika tandkrämer och detta är en klassisk naturlig tandkräm med smak av fänkål. Den är fri från fluor och har en salvaliknande konsistens och är vit till färgen. Har en riktigt stark smak av fänkål – perfekt för lakritsälskare! – men jag tycker nästan att det blir lite mycket av det goda. Alltså, inte av själva fänkålen, men den är liksom jättestark! Ger dock en uppfriskande känsla i munnen, löddrar lite lagom, tänderna känns rengjorda, och även tandköttet och den lämnar inga konstiga efter- eller bismaker i munnen som en del naturliga tandkrämer kan göra på mig (typ smak av aspirin?!). Gillar den, men den är i kraftigaste laget vad gäller stark fänkål! Betyg: 4/5.  

 

Så bleker du tänderna med Warpaint