Naturlig ögonskugga. Jag använder ögonskugga allt mer sällan. Varför? Jag ids inte på morgonen, jag klarar mig långt på en kajal och en mascara. Huden på mina ögonlock, särskilt närmast ögonbrynen har blivit grövre, i takt med allt noppande av bryn, och i takt med stigande ålder 🙂 Inget man kan smörja bort, men om man öser på med mycket skimrande skuggor, ser man äldre ut. Matta skuggor är bättre ur det hänseendet.

Maria Åkerberg

1. Maria Åkerberg, Eye Shadow, Cold Shiny Pink & Shiney Apricot, 2 gram (?), 119 kronor. 

Snygga lyxiga dosor med spegel – uppskattas alltid. Kanske onödigt stora? Den rosa är precis som namnet antyder en kall rosa med satin finish och mycket lyster som ger snygg skimrig effekt fast utan glitter. Den aprikos blir en väldigt fin highlighter. Bra pigment, lätta att arbeta med, och lätta att ta upp ur dosan både med fingrar och borste. Bra hållbarhet. Inte mina favvonyanser, men resultatet gör mig nyfiken på de andra nyanserna i sortimentet. Gillar! Betyg: 4. 

Lily Lolo ögonskugga

2. Lily Lolo, Pressed Eye Shadow,Take The Biscuit & Stark Naked, 2 gram, 169 kronor. 

Hade höga förväntningar på dessa, men tyvärr är pigmenten inte fantastiska. Snygga små dosor med spegel och snygga nyanser som passar många och som är riktigt användbara, men de är svåra att få upp. Pigmenten är inte så rika, och färgerna ser mörkare ut i dosan än vad de blir på huden. Man får helt enkelt arbeta lite mer med dessa. Halvmatta med satin finish. Hyfsad hållbarhet, och har man tålamod blir det snyggt, skirt och naturligt. Betyg: 3,5. 

Couleur Caramel ögonskugga

3. Couleur Caramel, Pearly Eye Shadow, 056, 2,5 gram, ca 125 kronor. 

Detta är en refillförpackning, tanken är att man ska samla sina skuggor i snygga hårda dosor. Tycker dock att den här förpackningen duger gott, platt och bra, saknar bara en spegel. Nyansen är en brun-grå-grön färg med skimmer som är jättefin. Pigmenten är inte 100% , men man får upp hyfsat med färg, både med fingrar och borste. Fin hållbarhet och bra pris. Betyg: 3,8. 

Dr Hauschka ögonskugga

4. Dr Hauschka, Eyeshadow Duo, 08, 2 X 1,3 gram, 259 kronor.

Denna duo kommer från vårens kollektion, Chorus och nyanserna heter Daring Green och Passionate Violet. Jag har enbart använt den lila färgen, som ni ser. Och den är väldigt fin, semimatt och med bra pigment, men även med denna får man arbeta lite. Gillar dosan med spegel och skumapplikatorn, använder aldrig det annars, men denna funkar! Doftar gott och är trevlig till fest. Betyg: 3,5. 

English: Review: I’m not using eyeshadow as often as I used to do. It takes time to apply, but I also like my new cleaner look around the eyes – it makes me look younger 🙂 Among these four I like the ones from Swedish brand Maria Åkerberg, although the shades are not my top picks.