Ekologisk kroppsolja. You know it; I love it! Vegetabilisk kroppsolja är ju toppen för huden. Jag har testat franska Bio Beauté By Nuxe och svenska Maria Åkerberg, och min kompis Andrea har testat oljan från svenska märket Camilla of Sweden.

 

Bio Beauté by Nuxe, Body Toning & Nourishing Satin Touch Oil, 100 ml, 235 kronor. Den här oljan är certifierad av Ecocert och innehåller bland annat sesamolja och solrosolja och citronextrakt. Plastflaskan har en spraypump vilket gör att man måste vara försiktig, annars har man olja överallt. Den doftar fullkomligt ljuvligt av solmogna citroner! Den går snabbt in i huden, mjukgör direkt och lämnar en härligt mjuk och lite klibbig känsla som jag älskar. Har jättebra hållbarhet, och håller huden mjuk länge. Ger dessutom huden fin glow. Gillar! Betyg: 4. 

 

Camilla of Sweden, Body Oil Vanilla, 110 ml, 295 kronor. Innehåller bland annat jojobaolja och arganolja och vaniljdoften kommer från benzoin och en bit ekologisk vaniljstång som ligger i flaskan. En kraftigt gul olja, som är åt det fetare hållet. Lätt att smörja in och går in i huden relativt snabbt. Det känns verkligen som att den ska hålla huden mjuk, så jag blev förvånad när jag tyvärr märkte att jag kände mig torr redan efter några timmar. Doften är inte heller fantastisk, det doftar visserligen naturlig vanilj, och gillar man att dofta som vaniljpulver så är ju det bra, själv tyckte jag att det blev kvalmigt att lukta som en kakdeg. Om man inte har jättetorr hud och verkligen gillar vanilj så är det dock en helt ok olja med en praktisk pump. Lite skumt att vaniljstången ligger i oljan, det ser lite sunkigt ut efter ett tag. Betyg: 2,5.

ekologisk kroppsolja

Maria Åkerberg, Royal Body Oil, 125 ml, 245 kronor. Smidig plastflaska med spray, vilket är lite besvärligt, eftersom det riskerar att flyga olja lite här och var. Oljan är vackert orange – innehåller bland annat olja från solrosolja, jojobaolja och havtornsolja som ger den fina färgen. Den här oljan doftar underbart! Patchouli, rosmarin och neroli – en doft helt i min smak. Att oljan heter royal är inte konstigt – det känns kungligt att smörja in sig i den här väldoftande oljan. Hur tar den hand om huden? Mycket bra! Mjukgör, återfuktar och håller huden smidig och elastisk. Underbar! Får jag gnälla på en enda sak så lossnar etiketten efter ett tag och det ser lite “slarvigt” ut. Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

• Recension av ekologiska kroppsoljor från bland annat svenska M Picaut.

 

English: Me and my friend Andrea have been moisturizing ourselves with natural body oils. And the winner? The one from Swedish brand Maria Åkerberg. Is it called Royal Body Oil for a reason?