Micellärvatten har jag alltid hemma. Perfekt när man inte riktigt känner att all rengöring och smink kom av, eller när man är superlat och bara vill att det ska gå fort. Dessutom passande när man inte har rinnande vatten i närheten. Här är tre som har testats hos oss på sistone (min dotter låter mig inte ha något i fred längre!)

 

Alba 1913, Galenic Cleansing Micellar Water, 200 ml, 399 kronor. Detta micellärvatten är inte 100 % naturligt, utan innehåller ett par syntetiska ingredienser som jag normalt undviker – något som drar ned betyget. För det är inget fel på effekten, det gör rent ordentligt och tar bort smink riktigt bra. Det lämnar inte huden torr, vilket uppskattas. Det har ingen doft, vilket inte behövs alls, men det brukar kännas lite trevligare. Ett bra micellärvatten helt klart, men trist att det inte är helt naturligt baserat. Betyg: 4/5. 

 

Garnier Bio, Soothing Sunflower Micellar Water, 400 ml, 89 kronor. Den här stora flaskan är gigantisk och räcker länge! Den har en söt doft av marsipan som är riktigt trevlig, men den stora flaskan är närmast svår att hantera, tycker jag. Fungerar hyfsat bra att ta bort smink, men man får gnugga lite på ögonen för att bli av med allt. Och tyvärr känns huden inte så återfuktad efteråt. Den lämnar helt enkelt inte huden 100 % behaglig. Men absolut ren. Den är klart godkänd och framför allt otroligt prisvärd. Betyg: 3/5. 

 

Taika, Moisturizing Micellar Cleansing Water, 200 ml, 89 kronor. Den här fina gröna flaskan har ett praktiskt snäpplock, och det genomskinliga vattnet har en fin och lite söt doft. Det innehåller björkvatten och xylitol, vilket förklarar den söta doften (som är mild). Det här micellärvattnet är bra på att ta bort smink och annan smuts i ansiktet, det gör ordentligt rent. Det känns aningens torrt ibland efter användning, men inte obehagligt på något sätt. Hade önskat liiiite mer återfuktande känsla, men på det stora hela ett bra rengöringsvatten. Betyg: 4/5. 

 

Läs mer: Fler micellärvatten som jag har testat: 

Beauty-battle: ekologiskt micellärvatten