Ekologiskt läppbalsam. Klarar mig inte utan gucka på läpparna och jag vill gärna ha ett par på skrivbordet på jobbet, ett par i hallen och ett par i väskan.

1. Weleda, Everon Lip Balm, 4 g, ca 49 kronor. Luktar gott och lite sött av vanilj. Det är först lite strävt, alltså inte glansigt och blankt, men det är fetterna från bivax, jojobaolja, sheasmör, candeliavax och rosvax som ger den lite matta känslan. Men fetterna gör också att läppbalsamet sitter länge på läpparna och håller dem fuktade och mjuka länge. Prisvärt. Betyg: 4,5. 

2. eos, Smooth Sphere Organic Lip Balm (Honeysuckle Honeydew), 7 g, 89 kronor. Doftar underbart av honung! Kul förpackning och en stor boll av läppbalsam som är lätt att smörja på läpparna. Gör läpparna mjuka och återfuktade och har bra hållbarhet. Tycker ibland att doften/smaken kan bli lite mycket. Betyg: 4. 

3. Korres Jasmine lip butter, 6 g, 129 kr. “Kladdigt” i konsitensen, lite likt ett lip gloss och doftar kola. Tyvärr är burken lite opraktiskt, med ett sånt där genomskinligt underlock som man alltid tappar och som sen rullar in under badkaret. Men lyxigt! Betyg: 3.

4. Badger healing balm for hard working hands, 21 g, ca 79 kronor. Egentligen menat för händer, men jag kör det på läpparna. Luktar fräscht, och har bra glid, påminner lite om klassiska vaselin men är mycket fastare. Otroligt drygt. Betyg: 4. 

5. Dermanord Lip Care med SPF 12, 7 g, 125 kronor. Riktigt ordentligt cerat, bra stortlek, fräsch doft och lagom glid. Sitter länge. Betyg: 4.