Ekologiskt smink. Jag är en flitig användare av kajalpennor. Skulle tro att jag har på mig det åtminstone varannan dag. Jag lägger den vid övre fransraden för att ge mitt öga lite djup och också för att hjälpa till och ge lite svärta, eftersom jag har så ljusa ögonfransar. Här är fyra kajalpennor som jag har testat (och som är så himla svåra att fota…)

 

Hynt Beauty, Forte Hugh Definition Eye Liner,Brown, 240 kronor. Fiffig penna med en suddare i korken (som jag aldrig använder, men bra att ha ändå!). Färgen är en perfekt brun, inte för varm (röd) och inte för kall (svart). Lagom mjuk, lätt att måla med och har bra hållbarhet (alltså sitter den bra på huden och suddas inte ut direkt.) Den här gillar jag! Men priset är lite väl saftigt, även om denna är ganska lång (jag har använt min ett tag, den räcker ganska längre.) Betyg: 5. 

 

Boho Green, Crayon Levres & Yeux Naturel, Brun, ca 75 kronor. Jag gillar att denna är lite kortare i modellen! Det betyder att den lätt går ned i min sminkväska, och att den är lätt att jobba med. Fin brun färg som är något varmare, men ändå inte röd. Lite hårdare, så har man tex ögonskugga under kan man få ta i för att få till en linje, men använder man enbart denna på ögonlocket är den mjukare. Ok hållbarhet (beror ju så klart på hur fet/torr man är själv på ögonlocket.) Bra pris. Betyg: 4.  

 

Purobio, Pencil Eyeliner, Metal, 69 kronor. Okej. Detta är en kajalpenna i silver, eller typ metall, så kanske lite grå/champagnefärgad? Snygg nyans! Men helt ärligt så funkar den ju mer om en ögonskugga för mig. Det blir lite svårt att dra ett streck som syns på samma sätta som en brun penna. Men som effekt och skugga är den väldigt rolig! Dessutom är pennan mjuk och lätt att jobba med och riktigt prisvärd! Betyg: 4. 

 

Benecos, Natural Kajal, Grey, 43 kronor. Jag fick lite feeling och bytte min vanliga bruna färg mot en ganska kall grå och det blev riktigt bra! En lite mer “blå” look som ju passar perfekt med svart mascara. Den här kajalen är mjuk, har bra pigment, lätt att måla på ögonlocket och sitter bra. Dessutom är den på riktigt ett kap! Betyg: 4,5. 

kajalpennor

Från toppen; Benecos, Purobio, Boho Green & Hynt Beauty.

 

English: I use a soft eye pencil almost every day and here are four all natural that all work well. My fave? The dark brown one from American brand Hynt Beauty.