Jag har blivit säsongsbetonad när det gäller hudlotioner. Gärna bodymilks på vår/sommar/tidig höst och på vintern vill jag ha kroppsolja och fetare bodybutter. Här är tre hudlotioner som står hos mig just nu:

1. Johan Masters Organics, Blood Orange & Vanilla Body Milk, 227 ml, 265 kronor. Åååh… vad gott denna luktar! Det är nästan så att man tvivlar på att den är naturlig – det doftar vaniljgodis. Suverän pumpflaska, lätt och skön konsistens. Tar bra hand om huden och håller den återfuktad hela dagen. En solkar favorit!

2. Hugo Naturals, Shea Butter & Oatmeal All Over Lotion, 355 ml, ca 100 kronor. Denna köpte jag på Whole Body i New York, och den är märkt med Whole Foods egen märkning Premium Body Care. Doftar helt ljuvligt av vanilj och mandel. En naturlig doft som dessutom håller hela dagen. Älskar pumpflaskan, konsistensen och att den är dryg. Men tyvärr är den inte tillräckligt rik/bra för att hålla mig återfuktad en hel dag. Synd.

3. Korres, Body Milk Fig, 250 ml, 182 kronor. Toppen pumpflaska, mycket bra konsistens på mjölken och den är dryg. Man behöver inte mycket för att smörja in kroppen och den håller huden mjuk och fuktad hela dagen. Den är 91,1% naturlig men innehåller tyvärr parfym, vilket känns på doften som förvisso är väldigt god – doftar fikon! – men doften känns också något “onaturlig”. Innehåller dessutom phenoxyethanol och copolymer som jag inte är så sugen på.