Ekologisk handkräm. Handcremen är viktig för mig på vintern. (Men eftersom jag enbart använder sls-fria tvålar blir jag inte så torr om händerna, eftersom sls gärna påverkar hudens naturliga fettlager.) Nåja. En dam bör alltid ha en handcreme i handväskan i vilket fall. Om inte annat kan man som Jean-Pierre Barda brukar säga: “stajla håret med den om den är bra”. I mina väskor hittar ni dessa:

 

Weleda, Hand Cream Havtorn, 50 ml, 89 kronor. Denna handkräm har jag vänner som älskar och vänner som hatar, mycket på grund av doften. Personligen tycker jag att den är helt okej, men den känns aaaningens kladdig som handkrämer kan göra och doften är nog liite too much. Men kladdigheten försvinner eftersom handkrämen absorberas i huden och doften klingar också av. Händerna hålls mjuka och återfuktade länge. Betyg: 4,5.

 

Lavera, Basis Handcreme, 30 ml, 29 kronor. Perfekt storlek för den lilla väskan. Doftar fräscht, smidig konsistens som smälter väldigt lätt in i huden. Man blir återfuktad och mjuk direkt. Håller känslan länge. Prisvärd! (Det finns även en större variant på 125 ml som kostar ca 90 kronor.) Betyg: 4. 

 

Dr Hauschka, Handcreme, 50 ml, 129 kronor. Jag gillar den lite genuina och gammaldags känslan i den här typen av tuber. Doftar lagom mycket “naturlig hudvård” som Dr Hauschka brukar göra. Personligen tycker jag att det är lyxigt. Lite småtrög formula som man får arbeta med för att smörja in ordentligt. Lämnar huden mjuk, skön och omhändertagen. Älskar den! Trots prislappen… Betyg: 5.