Flytande handtvål. Kan inte leva utan flytande handtvålar. Och jag gillar dessa tre riktigt mycket. Skulle kunna tänka mig att testa andra doftvarianter av samtliga av dem. Kanske några av de bästa tvålar jag testat. Här är fler tvålrecensioner.

Ecosoapia, Almond, 298 ml, ca 99 kronor. Doftar underbart av såpa och mandel. Mjuk och härlig, nästan lite trög konsistens – älskart! – som är superskön att tvåla in sig med och löddrar bra. Lämnar ingen torr hud, bara en bra känsla. Snygg och redig flaska.

Vermont Soap Aloe Castile Liquid Soap, Sweet Orange, 236 ml är min flaska, men här finns en variant på 470 ml för 129 kronor. Bra pris. Väldigt lättflytande, nästan lite för rinnig. Doftar underbart fräscht. Svår flaska, jag hällde över tvålen i en tom pumpflaska = mycket bättre! Lämnar huden ren och fräsch utan att torka ut. Funkar tydligen också som tvättmedel och schampo. (Har inte testat det.) Lite otydlig INCI men “saponified organic coconut” låter okej. Någon som har koll?

Durance Savon de Marseille i doften apelsin, 300 ml, ca 115 kronor. Lite tunn flaska, plasten känns lite mjuk. Noterar nu att den flaskan jag har inte verkar finnas längre (haffade den på en utförsäljning i en hälsobutik) och att de nya flaskorna verkar mycket stadigare. Bra konsistens, det känns bra att tvåla in händerna i denna. Löddrar bra och doftar riktigt gott, gör rent utan att torka ut. Riktigt angenäm och doften hänger kvar länge.