Recension av ekologiska och naturliga läppstift. Till vardags har jag aldrig läppstift, men jag använder gärna något till läpparna när det är lite festligare eller “märkvärdiga” grejer på gång! Gärna kalla färger, gärna så nära min egen läppfärg som möjligt; rosa eller bärfärgat. Här är några ekologiska läppstift jag har testat, från vänster på bilden ovan; Hynt Beauty, Rms Beauty, Zuii Organic och Alima Pure.

hynt-peonies

Hynt Beauty, Aria Pure Lipstick, Peonies Please, 340 kronor. Hynts läppstift är så fiffiga, eftersom de har en liten spegel i toppen av hylsan och även lite läppbalsam! Det är mjukt, behagligt och återfuktande. Ger en naturlig glans på läpparna utan att det blir för “blött”, och har en slags glow i sig utan att det har skimmerpartiklar. Skulle beskriva färgen som en fyllig hallonröd/rosa nyans med en kall underton. Riktigt snyggt! Och om man inte gillar helt matta läppstift men ändå inte vill ha skimmerfest, ger detta läppstift helt rätt nyans av lyster. Bra pigmenterat, men inte lika mycket färg som Zuii och Rms, utan erbjuder en viss genomsläpphet som ger naturligt snygga läppar. Vårdande, återfuktande och riktigt trevligt. Dyrt. Betyg: 4,5/5. 

rms-prettyvacant

Rms Beauty, Wild With Desire Lipstick, Pretty Vacant, 360 kronor. Det här läppstiftet är så häftigt! När man ser färgen på bild så ser det ganska klassiskt rosa ut, typ en stark och pigg rosa. Men på mina läppar antar färgen en mer korallig ton. Men det är en otroligt rik rosakorall som är så häftig! Ett tips är att bild-googla swatchar på nyanser, då kan det dyka upp bilder när människor (typ beauty-nerds ;), har målat läppstiftet på tex en arm eller så, det kan ge en bättre indikation på hur nyansen väl blir på läpparna. Anyhow. Det ser modernt ut, ganska matt och trots det, är det återfuktande på läpparna. Mjukt, smidigt och behagligt. Bra pigmenterat, torkar inte in på läpparna och har bra hållbarhet. Jag har en annan favoritfärg från Rms – Sweet Nothing, som ni kan läsa om här. All in all, älskar jag dessa läppstift från Rms, men i det här fallet passar inte färgen mig. Jo, den gör det på sommaren när jag har fått massa färg och när jag kan matcha läpparna med korallfärgat rouge, då ser det riktigt bra ut. I dagsljus ser det kallare ut på mig, men står jag under en gul lampa så ser det nästan orange ut. Så kan det alltså vara, att på bild ser det perfekt ut, och i olika ljus, men på läpparna blir resultatet ett annat. Dyrt. Betyg: 4,5/5.

zuii-glam

Zuii Organic, Flora Lux Lipstick, Glam, 320 kronor. Det här läppstiftet kommer från Zuii Organics nya lyxigare kollektion Lux och det märks. Hylsan är matt, tyngre än vanliga läppstiften från Zuii, och har en smart magnetfunktion så att korken inte åker av så lätt. Färgen är otroligt snygg! Stark mörkrosa/plommon typ, utan att bli för brun, och ändå inte för lila. Läppstiftet är krämigt, mjukt och sååå otroligt lyxigt och härligt på läpparna. Det är som att kapsla in läpparna är världens mest vårdande salva, utan att den känns fet eller tung. Otroligt återfuktande och härlig känsla. Pigmentrikt, utan skimmer, så matt men inte pudermatt, utan ger ändå en naturlig glans till läpparna utan att det blänker. Ett underbart läppstift som är glammigt på riktigt! Grym hållbarhet, sitter kvar länge på läpparna. Sen är det så att jag personligen inte är så här glammig… Jag kanske kommer att våga att ha på mig den här starka och för mig mörka läppstiftet, till ett större gala-event någon gång. Jag passar i färgen, men jag trivs inte med mörka läppar helt enkelt. Dyrt. Amazing. Betyg: 5/5. 

alima-daisy

Alima Pure, Lip Tint Daisy, 180 kronor. Det här är nog tekniskt sett inte ett “riktigt” läppstift, men det fungerar ju att använda som det. Och jag älskar det! Precis som juryn i Organic Beauty Awards gjorde, det vann pris som årets läppstift. Färgat läppbalsam kanske man också kan kalla det? Inte alls lika pigmenterat som de andra läppstiften (därav priset också) och inte samma hållbarhet eller lyxiga känsla. Men en annan härlig känsla! Mjuk och behagligt på läpparna, har en fräsch doft av pepparmynta och glider lätt ut och återfuktar direkt. Färgen är som en kall bärfärgad nyans som är ganska stark när man ser det i hylsan, men eftersom den är delvis genomskinlig kan man anpassa intensiteten själv. Skulle normalt säga att det är för mycket färg för mig, men eftersom det är mer som en tint för läpparna blir det så fint! Jag gillar den här typen av produkt eftersom jag får en mindre “sminkad” känsla och jag är ju lite mer naturligt lagd, hehe. Och så gillar man ju priset också, och att det är så drygt. Minst lyxigt av dessa, men också den produkt som jag kommer att använda mest. Betyg: 5/5. 

ekologiskt-smink

Hynt, Rms, Alima och Zuii.

 

Läs mer om mina bästa ekologiska läppstift:

Mina 25 bästa ekologiska läppstift