Ekologiska läppbalsam. Under vintern använder jag oftare läppcerat och här är några som har gått varma de senaste månaderna:

 

I+ M Naturkosmetik, Vanilla Lip Care, 55 kronor. Otroligt härligt läppbalsam! Doftar vanilj och är lite småtrögt i konsistensen, alltså det ger liiite motstånd. Mjukgör läpparna otroligt bra och håller dem mjuka och återfuktade länge. Det här är min favorit! Läppbalsamet är förpackat i en zero-waste-rör i papp och det är ju en bra idé ur ett hållbarhetsperspektiv, och i vanliga fall brukar jag inte gilla den här typen av förpackning men den funkar! Den sölar inte och håller läppbalsamet i bra ordning. Men allra bäst älskar jag effekten på läpparna! Innehåller bla kokosolja, jojobaolja, sheasmör, och även ricinolja, men det är inte irriterande i min hals. Betyg: 5/5. 

 

Burt’s Bees, Honey Lip Balm, 49 kronor. Klassiskt läppbalsam från Burt’s Bees med honung som jag har använt i över 10 års tid men aldrig präntat ned en recension på. (Alltså, jag köper ju nya, denna på bilden är inte 10 år, hehe.) Mjukt men ändå fast och har en fin och lite söt doft av honung. Glider lätt ut på läpparna och stannar kvar och håller läpparna mjuk och återfuktade länge. Det räcker gott att applicera lite innan man går ut och efter en förmiddag utomhus i smällkall vinter så känns läpparna fortfarande mjuka efter flera timmar. Innehåller förutom honung också kokosolja, bivax och solrosolja. Ingen ricinolja, så bra för mig! Betyg: 5/5. 

 

Blooming Bob, Organic Lip Balm, Peppermint, 29 kronor.  Trevligt läppcerat – av ett svenskt företag – med härlig fisk doft av pepparmynta. Glider lätt ut på läpparna och känns först ganska oljigt, men blir lite mer vaxigt nästan direkt. Det innebär att ceratet “sitter kvar” på läpparna och vårdar och återfuktar. Baserat på solrosolja, bivax och kokosolja, så det är inte irriterande i min hals (jag blir torr och irriterad i halsen av ricinolja i läppcerat). Riktigt trevligt och väldigt bra pris! Betyg: 4,5/5. 

 

Crazy Rumors, Zodiac Lip Balm, 55 kronor.  Bästa presenten! Dessa läppbalsam, ett för varje stjärntecken, har alltså olika doft och innehåll baserat på vilket element man är född i. Jag är jungfru så därför heter mitt cerat Virgo. Så fint! Det doftar av söt vanilj, plommon och ros, kanske inte min bästa doft, men ändå behaglig. Mjukt och skönt på läpparna och ceratet håller dem återfuktade och mjuka länge. Detta är en otroligt fin gåva – och jag blir glad varje gång jag tar upp det ut väskan! Har testat bättre läppbalsam men det gör sitt jobb ordentligt! Betyg: 4,5/5. 

 

Patyka, Lip Balm, 115 kronor. Härlig salva som doftar otroligt härligt – blommigt och fruktigt och sött av vanilj. Det här läppbalsamet glider superfint ut på läpparna och känns behagligt och lätt, inte tungt och klibbigt. Mjukgör inledningsvis men efter ett tag känns läpparna torra igen – tyvärr! Jag brukar inte gillar den här typen av “lösare” läppbalsam eftersom det känns blötare på läpparna. Bra att ha i väskan, men inget för mig på vintern när jag är generellt torrare på läpparna. Betyg: 3,5/5. 

 

Läs mer om ekologiska läppbalsam: 

Bästa ekologiska läppbalsam – mina favoriter