Ekologiskt ansiktsvatten. Toner ingår i min dagliga hudvårdsrutin och extra viktigt är det på sommaren, då behöver min hud alltid extra mycket fukt. Här är en trio jag har testat: 

 

Whamisa, Olive Leaf Mist, 100 ml, 459 kronor. Ansiktsvatten utan vatten, utan basen är aloe verajos, men även extrakt från olivblad, och i flaskan simmar det även omkring två olivblad. Gillar verkligen den här stilrena glasflaskan, och själva sprayen sprutar ut misten på ett otroligt fint och behagligt sätt. Det liksom regnar ut en fin dusch som har en växtlik doft som så klart påminner om aloe vera, men även det fermenterade, som Whamisas alla produkter innehåller. På huden sen känns det trevligt, och absolut mer fuktat, men den är inte riktigt så återfuktande som jag väntade mig. Kanske passar det bättre för en annan hud som inte är lika fuktfattig. Betyg: 4/5. 

 

Marina Miracle, Flower Berry Essence, 80 ml, 395 kronor. Fin glasflaska med en mist (en essence egentligen) som doftar riktigt härligt av typ friska sommarbär. Den sprayar ut otroligt fint, det är som puffar som kommer ut, och dropparna är så små att jag nästan börjar hosta varje gång! Eftersom molnet är så lätt, känns det också att det inte kommer så mycket. Men det som kommer känns riktigt bra. Huden blir återfuktad och lugnad. Innehåller probiotika och det gillar jag som ibland blir känslig och behöver extra stöd. En bra mist som gärna hade få liiite mer fart i sprutet. Betyg: 4/5. 

 

Nouri, Vital Unifer, 100 ml, ca 420 kronor. Detta är en 3-i-1 produkt; toner, som hjälper till att lyfta den sista smutsen, essence, som laddar huden med fukt, samt mist, som funkar att fixera makeup och fräscha till huden. Jag är ett stort fan av flera av Nouris produkter men just denna känner jag mig lite besviken på. Visst, en ganska härlig mist, men inte så märkvärdig. Flaskan i plast har en ganska kraftig sprayfunktion så bara där känns det inte så lyxigt. Hela ansiktet blir liksom nedstänkt, så man måste hålla den på bra avstånd. Har en trevlig och fräsch doft som är svår att fånga, men kanske lite blommig. Om den återfuktar huden? Absolut. Den känns riktigt bra, men jag saknar lite av Nouris lyxiga känsla i själva användandet. Betyg: 4,5/5. 

LÄS MER:

Bästa ekologiska ansiktsvatten