Ekologiska ansiktsvatten. Toners eller ansiktsvatten ingår i min dagliga hudvårdsrutin och är extra viktig när jag använder ansiktsolja – jag applicerar ALDRIG ansiktsolja på torr hud – eftersom huden bör vara fuktad när man trycker in ansiktsolja. Jag föredrar sprayer också eftersom det är så smidigt. Här är en fin trio:

 

Kora Organics, Calming Lavender Mist, 100 ml, 399 kronor. Den här är himla härlig! Älskar ju doften av lavendel och den lugnar mig på riktigt. Flaskan har en finfördelad dusch, så man måste spraya ganska nära ansiktet för att det ska hända något. Ingen risk att det ska komma stora splashar. Detta ansiktsvatten lugnar ned huden och känns otroligt fräsch efter tvätt. Passar perfekt att fukta huden inför ansiktsolja. Kanske att den inte känns riktigt så återfuktande som jag skulle önska, men rent terapeutiskt känns den underbar! Betyg: 4,5.

 

Neal’s Yard Remedies, Rehydrating Rose Toner, 200 ml, 215 kronor. Den här stora glasflaskan är en storfavorit hos mig! Jag har lyxen att ha en spraypump till min – det kan man köpa löst tex här – och det förenklar saken. Den sprayar ut ett underbart rosdoftande ansiktsvatten och farten och volymen i sprutet är ganska kraftigt, så här får man sträcka ut armen lite och spraya från lite distans. Förutom den ljuvliga rosdoften så känns det här ansiktsvattnet genast återfuktande, som att man kan vänta bra länge innan man behöver applicera någon olja eller kräm. Huden stramas upp, utan att den känns obehagligt, får fukt på djupet och känns otroligt fräsch. Den här gillar jag! Betyg: 5. 

 

Pai, Lotus & Orange Blossom Skin Tonic, 50 ml, 365 kronor. Den här fina glasflaskan har en grym spraypump som doserar ut ett perfekt regn av toner över ansiktet. Och det doftar ljuvligt av apelsinblom – en doft som jag bara älskar! Den stramar upp huden direkt och återfuktar också, men tyvärr känns den inte tillräckligt återfuktande för mig. Jag tycker att huden ganska snart känns torr, så här behöver man applicera efterföljande produkt (serum/olja/kräm) ganska direkt efter att man har sprayat sig. Men jag kommer att fortsätta använda den, för doften är så otroligt fin! Betyg: 4. 

ansiktsvvaten2

Läs mer: 

• Mina bästa ansiktsprodukter från 2018!

 

English: Great trio of organic toners – the best? NYR’ s hydrating rose toner, and I’m lucky to have a spray one!