Recension: ekologiska och naturliga nattmasker eller sovmasker för ansiktet. Jag älskar verkligen konceptet med en ansiktsmask som man sover med – man bara applicerar masken i ansiktet på kvällen och låter verka under natten. Har man tur vaknar man med förnyad hud!

 

Tata Harper, Hydrating Floral Mask, 30 ml, 1038 kronor.  Alltså, vilken underbar återfuktande ansiktsmask! Den är som en fluffig sufflé som har lite studs och gelaktig känsla i sig. Tjock och moussig och kladdig! Doftar fantastiskt av vackra blommor och känns DIREKT på huden. Jag applicerar en liten ärta och det räcker gott för hela ansiktet. Masken börjar jobba omedelbart med att slussa in fukt i huden. Det känns som att jag har täckt ansiktet i en blöt och fluffig filt. Har inte upplevt något liknande tidigare! Låter ligga på huden och sover med den. Dagen efter är huden kännbart fuktad, verkligen på djupet. Den bästa nattmasken /fuktmasken jag någonsin testat. Dyr? Ja, men den är otroligt dryg! Så snart jag känner mig lite “vissen” eller vintertorr använder jag denna och vaknar med ny hud! Berikad med hyaluronsyra som verkligen maxar huden med fukt. Grym! Betyg: 5/5.

 

Kora Organics, Noni Glow Sleeping Mask, 100 ml, 499 kronor. Den här fina tuben innehåller en lös slime-liknande kräm som är typ halvgenomskinlig vit. Den doftar lite mandel (?) och är ganska kladdig, det är lite svårt att veta hur mycket man ska applicera. Man vill ju inte ha en kladdfest i sängen. Men det behövs mindre kräm än vad man tror, och den liksom absorberas av huden. Ger ingen direkt behaglig känsla på huden, utan känns mest lite uppstramande inledningsvis. Det inger heller inga större förhoppningar om att vakna och se ut som en nyponros dagen efter. Men otroligt nog känns huden riktigt fin, mjuk och behaglig när man vaknar. Det är bara att tvätta av och sen applicera serum/olja. Huden känns slätare, mjukare och har en tydligt ökad fukthalt. Tycker också att huden är mindre röd och “prickig”. Mycket bättre än väntat med tanke på känslan vid applicering. Betyg: 4,5/5. 

 

Edible Beauty, Sleeping Beauty Purifying Mousse, 50 ml, 473 kronor. Den här fasta, rosa krämen är en mask som bäst passar fet och oren hud – vilket jag ju inte har. Den är rengörande och innehåller bland annat rosa lera och först var jag rädd att den skulle vara för kraftfull för min känsliga hud. Men den funkar! När man applicerar känner man hur aktiv den är, det liksom pirrar lite i huden, något som sen lägger sig. Dagen efter är huden verkligen i grym form! Fräsch, mjuk och med fin lyster! Doftar riktigt fint av rosor. Absolut värd att testas! Betyg: 4/5. 

nattmask

Läs mer om mina bästa ekologiska ansiktsmasker:

Mina 13 bästa ekologiska ansiktsmasker