Primer används innan foundation och de kan ha olika egenskaper; nedmattande, fuktgivande, lystergivande. De hjälper också till att hålla din foundation i snygg form under dagen och kvällen. Jag använder primer när det är något extra på gång.

 

Couleur Caramel, Enhancing Complexion Base, Apricot, 30 ml, 315 kronor. UPPDATERAD DESIGN NUMERA. Fin glasflaska med pump och som ni ser är krämen aprikos. Den blir så klart inte så på huden, utan blandas liksom ut och ger huden en fin, jämn ton. Den ger huden lite mer liv – perfekt just nu när man är som blekast och grå… Tycker att den återfuktar huden riktigt bra och när man applicerar foundation över (flytande har jag testat med) så blir det extra “göttigt” i huden av all fukt. Foundation håller sig snyggare under dagen och den här primern ger en viss extra lyster, utan att den skimrar. Funkar också jättebra som dagkräm, när jag inte ids applicera foundation, så smörjer jag in den här direkt på ansiktsolja, tex. Som primer är den riktigt bra men extra kul att det är en multiprodukt. Betyg: 4,5. 

 

Alima Pure, Smooth + Prime, 30 ml, 490 kronor. Den här primern är en riktig storsäljare, och jag kan förstå varför. Den mattar ned huden och ger den en flawless finish i ett nafs. Den gelé-salva-aktiga krämen är superlätt, den känns helt klart som en syntetisk variant med silikoner (men den är helt naturlig). Den ger huden en helt slät, matt och torr yta – perfekt att använda för lös mineralfoundation. Skulle man tex fotas och behöva en mattare look så är nog den här perfekt – också för dig som inte gillar när det blänker lite eller om du har blandhy/oljig hud. Personligen föredrar jag när det är lite fuktigt och glowigt, och jag använder inte så mycket mineralbaserade foundations, så jag är inte helt rätt målgrupp. Den passar även till flytande foundations och då blir resultatet helt matt, verkligen foto-vänligt, (men enligt min egen sminksmak, blir det för “dött” om ni förstår vad jag menar?) men funkar sämre med fetare krämbaserade baser. Helt klart är den bäst till mineralfoundation i lös puderform, och då blir resultatet riktigt, riktigt bra. Håller allt på plats hela dagen och kvällen. Betyg: 4,5.

 

Inika Organic, Certified Organic Pure Primer, 30 ml, 429 kronor. Den här snygga pumpflaskan innehåller en vit halvfast kräm som är typ doftlös, men jag anar något litet fruktigt och milt. Den här låser in fukt i huden, och ger huden en fin och slät yta. Absorberas också snabbt utan att det känns stramt. När man applicerar flytande foundation på denna håller den sig snygg, huden får ett fint glow utan att det blir för blankt, och hållbarheten (alltså hur länge den håller sig snygg på huden) är riktigt bra. Dyr, men bra. Och även denna kan man ju använda som extra dagkräm om man önskar. Betyg: 4. 

couleur_caramel_foundation

Här kan ni läsa min recension av Makeup Base, en annan grym primer från Couleur Caramel.

 

English: Here are three all natural primers – perfect if you want your foundation to look better and last longer!