Ekologiska ögonkrämer. Ögonkrämer är inget måste för mig, men det är trevligt att använda när man känner ett behov att fukta huden runt ögat och ta en fajt med de fina linjerna där. Min kompis Sofia har testat Neal’s Yard, Andrea har testat Burt’s Bees och jag har testat Ren.

 

Neal’s Yard Remedies, Eye Cream Frankincense Intense, 30 ml, 595 kronor. En vit, nästan doftlös, lätt ögonkräm som kommer i en stilren blå glasburk. Krämen går snabbt in i huden utan att lämna någon hinna, och ser till att huden är återfuktad hela dagen. Den ger ingen direkt indikation på att den jobbar, det vill säga, den stramar inte upp huden direkt, eller känns pirrande, men jobbar gör den! Jag tycker att mina kråkfötter minskat under testperioden, samt att huden under ögat är följsammare och de mörka ringarna mindre framträdande. Jag använde den även på mina bekymmersrynkor mellan ögonbrynen, och även här tycker jag mig se en positiv förändring. Rynkorna är inte lika djupa och tydliga. Den är också oerhört dryg, trots att jag använt den två gånger om dagen i en månad har jag halva burken kvar. Helt enkelt en fullpottare för mig! Dyr, men värd priset. Betyg: 5.

organic eye cream

Burt’s Bees, Radiance Eye Cream, 25 ml, 249 kronor. Denna ögonkräm innehåller bidrottninggelé och kommer i öppen glasburk, vilket jag inte uppskattar när det gäller ögonkrämer. Krämen är helt ok, den går in i huden snabbt och smular sig inte som andra ögonkrämer ibland gör, och den minskar torrhetsrynkorna för stunden. Den känns dock inte särskilt behandlande. Doften är inte helt lyckad, första gången jag öppnade burken så luktade det nästan som tobak, det minskade med tiden, men det luktar fortfarande rätt konstigt, som att öppna en burk parfymerad snus. Betyg: 3.

 

Ren, Instant Brightening Beauty Shot Eye Lift, 15 ml, 449 kronor. Smidig liten pumpflaska i plast. Ett pump ger en liten klick av ett vitt, skimrande lite halvlöst serum. Det innehåller en del skimmer, alltså otroligt finfördelat, så det ger direkt en uppljusande effekt på huden. Stramar en del, och liksom lyfter upp huden under ögat. Den här ska man applicera allra sist, alltså efter foundation, så att den kommer till sin rätt. Den är inte särskilt behaglig på huden och inget jag skulle använda dagligen, men när man behöver sig ett lyft under trötta ögon är den väldigt bra att ta till. Betyg: 4. 

 

Läs mer: 

• Recension av ekologiska ögonkrämer från Lakshmi, Luxsit Organic Care och Indie Lee.

• Recension av ögonkrämer från Maria Åkerberg och Rosenserien. 

 

English: I use organic eye creams now and then, and  this time it seems my friend Sofia hit the jackpot. She loves the eye cream from British brand Neal’s Yard Remedies.