Recension: ekologiska och naturliga ögonskuggor. Nu är det dags att titta närmare på några ljusare ögonskuggor som jag har hemma, och som är naturligt och ekologiskt baserade. Ögonskugga är inget jag använder varje dag, men som kan vara bra att ha hemma när det vankas festligheter. Den här trion är beige-färgad, så dessa är mycket användbara.

ljusa

Kjaer Weis, Eye Shadow, Charmed, 379 kronor. Älskar ju dessa vackra dosor från Kjaer Weis och denna innehåller en ljus beige skugga som är lite hårdare i formulan än de andra två, men ändå mjuk och satin i känslan. Den har inte lika mycket lyster som Nvey Eco, men är betydligt mindre matt än Hynt. Ett perfekt mellanting, men med lite varmare ton som går åt beige/aprikos. En grym basic-skugga att ha i skåpet eftersom den passar som highlighter och som grund på hela ögat. Betyg: 4,5/5. 

 

Hynt Beauty, Perfetto Pressed Eye Shadow, Linen Kiss, 225 kronor. Den här skuggan är också liten och smart, får plats i den lilla sminkväskan utan problem. Också mjuk i konsistensen. Färgen är dock mycket ljusare och den är mattare, har inte samma lyster. Fungerar bäst som highligter precis under ögonbrynet, men jag tycker den är lite i ljusaste laget. På mig blir den lite “åldrande” eftersom den liksom lyfter linjer mm. Ingen favorit, men för den som är ljus eller vill skapa ljus effekt är detta en bra färg att ha i kollektionen. Saknar spegel i dosan. Betyg: 3,5/5. 

 

Nvey Eco, Organic Eyeshadow, Rose Gold, 152, 255 kronor. Den här är en trogen gammal favorit. Kommer i en liten smidig dosa med spegel – hurra! – och som passar bra i sminkväskan. Själva skuggan är mjuk, smidig och lätt ta upp med fingrarna och med borste. Har jättebra pigment (inte alla skuggor från Nvey Eco har det) och färgen är superfin; ljus rosa-beige med gyllene lyster, Rose Gold med andra ord! Den här älskar jag att använda som highlighter men också längst in mot ögonvrån och faktiskt över hela ögat. Praktisk, användbar, grymt resultat och bästa färgen! Betyg: 5/5. 

ogonskuggor_ljusa1

Från vänster; Nvey Eco, Kjaer Weis och ljusaste Hynt Beauty. 

 

Nyfiken på ekologisk färg för ögonbrynen? 

Beauty-battle: ekologisk ögonbrynsfärg