1. The Organic Oil Co, Lip balm Wild Mint, 15 ml, 98 kronor. Stor redig glasburk med en härlig ganska blöt oljebaserad salva i. Doftar underbart av mint! Lätt att applicera på läpparna, snabbt glid. Mjukgör läpparna men gör dem också ganska blöta och glansiga. Tycker inte det är riktigt att det vårdar läpparna så långvarigt som jag vill ha det, utan efter ett tag behöver läpparna en ny applicering. Inte mig emot, iofs 🙂 Och underbart att den inte innehåller ricinolja som jag är känslig mot. Betyg: 4.    

2. Piyamas, Coconut Lip Balm, 8 ml, ca 20 kronor. Den här lilla rackaren köpte jag i Thailand i vintras. Och den innehåller enbart kokosolja i en liten praktisk burk med skruvkork. Kokosolja är ju enkelt att köpa i mataffären (inte den i silverpaketet, den är raffinerad) och hälla upp i en mindre burk. Men den här burken är så liten och perfekt för jeansfickan. Och även om kokosoljan inte håller läpparna återfuktade jättelänge, funkar den bra för mina läppar. Betyg: 4,5.

3. Karmameju, Calm Balm, 20 ml, 95 kronor. Egentligen är detta betydligt mer än ett balsam för läpparna. Men kan ha det i ansiktet, på röda babyrumpor, på nagelbanden och på tinningarna. Men det är väldigt gott på läpparna också. Doftar härligt av lavendel och är ganska hårt om man inte värmer upp det lite innan. Följsamt på läpparna och håller dem mjuka och fuktade länge. Doften kan bli lite för stark för läpparna ibland. Det är en lyxig produkt att ha i väskan, eftersom den kan lösa så många problem – funkar till och med som hårvax! Betyg: 4.

English: Here is a trio of organic lip balms that work really well. I specially like the one from Thai brand Piyamas – it’s basically just coconut oil in a cute small tin that fits perfectly my jeans pocket.