Recension av läppglans från Estelle & Thild, Dr Hauschka och Inika. Jösses vad många läppglans det blir i det här inlägget! Jag brukar ha ett problem med läppglans; de innehåller ofta ricinolja som har bra hållbarhet och ger glans, men för mycket av ricinolja gör att det kliar i min hals. Tyvärr.

eko_lappglans

estelle_ thild läppglans

Estelle & Thild, Biomineral Lip Gloss, Garden Party, 3,4 ml, 199 kronor. Fin bärfärgad färg som inte alls är lika mörk som den ser ut i hylsan. Färgen är halvt genomskinlig så resultatet på läpparna blir snarare en kall rosa. Väldigt fint! Har en härligt söt doft av vanilj och känns skönt och klibbigt på läpparna. Adderar glans och har lite lagomt med skimmer. Fint! Betyg: 4. 

estellethild_lipgloss

Estelle & Thild, Biomineral Lip Gloss, Toffe, 3,4 ml, 199 kronor. Härligt klibbigt, underbar doft och smak – smörkola med vanilj !? Och skön känsla på läpparna. Den här nyansen är ljusbrun med lite skimmer, halvgenomskinlig på läpparna som blir väldigt snygga – dock blir det inte så brunt, utan mer en snygg beige nyans – och läpparna får fin glans. Hyfsad hållbarhet och detta kliar inte så mycket i min hals. Perfekt över ett läppstift om man vill addera lite glow. Gillar! Betyg: 4.

drhauschka_lappglans

Dr Hauschka, Lip Gloss, Bush Plum, 4,5 ml, 169 kronor. Smidigt och härligt på läpparna, känns lite lättare än Estelle & Thild, och inte lika klibbigt. Den här rosa nyansen är ganska ljus och har yttepytte lite skimmer om jag ser ordentligt, och även lite glans. Halvt genomskinlig, så den blir ganska ljus på läpparna. Doften är ganska stark, typ syrliga örter/bär och tyvärr kliar den  i min hals. Tycker inte riktigt att den håller så bra. Betyg: 3,5. 

dr_hauschka_lippgloss

Dr Hauschka, Lip Gloss, Cornelian, 4,5 ml, 169 kronor. Det här är en beige/brun färg som knappt syns på läpparna, pga av få pigment. Men det är samma sköna känsla på detta, ger lite glans och om du har ett läppstift under så “lyfts” läpparna. Detta är en nyans som passar dig som inte vill ha för mycket färg, men ändå lite glans. Kanske att dessa inte riktigt står på egna ben, utan de är nog tänkta att i första hand förbättra ett läppstift. Doften är samma som ovan, lite skarp och “tysk” på något sätt. Betyg: 3,5. 

inika_lipgloss

Inika, Certified Organic Lip Glaze, Mocha, 5 ml, 259 kronor. Det här läppglanset känns faktiskt mest lyxigt av alla tre. Från den svarta kartongen, till den snygga långa hylsan. Men så är dessa också betydligt dyrare än de andra. Är de värda det? Nja, kanske inte den här nyansen, Mocha som är en ljus beige/brun nyans. Den påminner mycket om Toffee från Estelle & Thild, men den har bättre pigment och den skimrar lite mer. Har en trevlig söt doft som jag inte riktigt kan identifiera. Snyggt resultat på läpparna, lättare och inte lika klibbigt som E&T men ändå bra hållbarhet. Snyggt på den som inte vill ha så mycket färg, men som ändå vill vara lite snygg. Betyg: 4. 

inika_lappglans

Inika, Lip Glaze, Blossom, 5 ml, 259 kronor. Den här nyansen ger lite mer pow till läpparna. Rosa nyans med mycket skimmer som nästan är lite metallic och ordentligt med glans. Lätt i känslan, känns sköna på läpparna – kliar inte så mycket i halsen – och har hyfsad hållbarhet. Detta gloss står verkligen på egna ben, inget läppstift behövs här under. Gillar! Betyg: 4,5. 

lipgloss

Läs mer: 

• Grym färgad dagkräm från Estelle & Thild. 

• Recension av foundation från Dr Hauschka. 

 

English: I don’t use lip gloss that often, but when I do I want them to stand alone. Among these organic lip glosses, I’ll be keeping Garden Party from Swedish brand Estelle & Thild and Blossom from Aussie brand Inika.