Naturligt läppcerat. Nu under vintern är jag extra noga med ett läppcerat i väskan. Trots att jag dricker vatten som en toka, så har mina läppar varit extremt mycket torrare än de brukar. Det är annars mitt första trick när läpparna stramar – att dricka vatten. Det brukar hjälpa att balansera och återfukta huden inifrån, men ibland kan man få extra hjälp av ett cerat.

 

Eos, Strawberry Sorbet Stick, ca 30 kronor. Söt rosa hylsa och när man skruvar upp ceratet känner man den fruktiga doften av godis! Glider lätt ut på läpparna, mjukgör dem ordentligt och håller dem liksom lite blöta. Ger en trevlig känsla direkt, men efter ett tag så är läpparna tyvärr torra igen. Prisvärt! (Jag hittade mitt på Hemköp för ca 28 kronor.) Betyg: 3,5. 

 

Weleda, Skin Food Lip Balm, 89 kronor. Den här tuben är smart, man trycker ut den härliga, ganska fasta krämen och kan applicera på läpparna – bra när hela familjen kan dela på balsamet. Har en lite örtig doft av citrus och lavendel som jag inte är helt nöjd med, känns lite som en handkrämsdoft och passar inte på läpparna. Känns skumt. Mjukgör, håller läpparna mjuka och fina, och själva läppbalsamet är ganska trögt, så det känns verkligen som att läpparna kapslas in. Perfekt när man ska ut i vintervädret men jag är inte helt nöjd med den långvariga känslan. Betyg: 4. 

 

Annemarie Börlind, For Lips, 69 kronor. Åh, vilket underbart läppbalsam! Har en riktigt fin doft av vanilj, är lite segt men ändå mjukt och glider ut på läpparna utan att det blir för glansigt och “lätt”. Det mjukgör, återfuktar och håller läpparna mjuka och fina länge. Trots att det innehåller ricinolja så känns det inte för mig, det är enbart behagligt. Detta är en solklar favorit. Och dessutom har det ett sympatiskt pris. Betyg: 5. 

 

Okoko, Secret de Dragon, Lip Serum, 300 kronor. Den här snygga hylsan innehåller ett blått (!) stift och det har fått sin färg från växten blå renfana och det är otroligt roligt att applicera – alltid är det någon som undrar vad det är! (Det ger ingen tydlig färg på läpparna.) Ceratet innehåller något som kallas drakblod, som är en röd sav från trädet Croton Lechleri, som växer främst i Sydamerika. Denna sav är rik på antioxidanter, har antiinflammatoriska egenskaper och spås bli en ny stor ingrediens i hudvård. Ceratet har en fin doft av geranium, är fast och känns väldigt trevligt att applicera på läpparna. Det glider snabbt ut, men är ända fast och inte för glatt. Återfuktar, mjukgör, men tyvärr så känner jag av ricinoljan som kliar i min hals. Detta läppserum håller läpparna återfuktande väldigt länge, så det har verkligen bra effekt. Betyg: 4. 

lipbalms2

 

English: I love a soft lip balm during winter. The winner? The quite simple but very effective balm from German brand Annemarie Börlind. Love it!