Ekologiska läppsyl. Hur många kan jag äga? 25? I dunno, men jag älskar dem och trots att jag klarar mig utan dem – tricket är att äta bra fett och dricka mycket vatten, så blir man inte torr i huden – så vill jag ändå ha dem. En del smakar och doftar underbart, och andra ger lite härlig naturlig glans. Jag väljer bort de som innehåller ricinolja eftersom jag får kli i halsen av det.

 

Benecos, Natural Lip Balm, Raspberry, 4,8 gram, 29 kronor. Det tog inte mer än några dagar innan min snart 10-åriga dotter norpade detta från mig. Inte för att hon älskar rosa – utan för att hon älskar hallon. “Den får pluspoäng för den stora korken, plus att den återfuktar läpparna jättebra. Och så luktar den godis!” Jag gillar att den här hylsan är skrikrosa – det blir mycket lättare att hitta den i div väskor. Detta är en av Benecos bäst säljande produkter och jag förstår varför. Läppbalsamet är mjukt och härligt utan att vara för löst och söligt. Gillar när de ändå är fasta. Det doftar sött av hallon och mjukgör läpparna och håller dem mjuka och återfuktade. Tyvärr innehåller detta ricinolja, och jag känner av det i halsen, men för er som inte är känsliga för ricinolja så torde detta vara ett jättebra läppbalsam till ett suveränt pris. Betyg: 4. 

 

Esse, Lip Conditioner, 10 ml, 149 kronor. Smidig tub som man trycker på så komer det ut en orangefärgad genomskinlig gucka som doftar svagt av vanilj? Smakar socker! Yey! Behövs bara en liten klick så blir läpparna mjuka, smidiga och glansiga. Innehåller jojobaolja, extrakt från rooibosteet och extrakt från något som heter kigella som är en frukt som växer i flera afrikanska länder. Detta är ett superhärligt läppbalsam som dels kyler ned läpparna, dels håller dem mjuka och återfuktade och som också är trevligt att använda. Det är helt klart annorlunda från många andra. Priset är kanske lite styvt, men det är också väldigt drygt. Betyg: 5.  

 

You & Oil, Nourish & Nurture Lip Balm, 7 gram, ca 40 kronor. Lite större och tjockare läppbalsam i stickformat som doftar underbart av peppermynta. Lite blött i konsistensen och glider lätt ut på läpparna och är mjukgörande, svalkande och vårdande, och det pirrar lite i läpparna efter man har satt på det! Det känns som att det ska åka av lätt, pga den lite lösa oljiga känslan, men den har bra hållbarhet på läpparna. Innehåller jojobaolja, kakaofrösmör och olja från mynta. That’s all you need! Betyg: 5. 

esse lappbalsam

Läs mer: 

• Så går du enkelt över till ekologisk hudvård.

 

English: Esse, the brand from South Africa has made an awesome lip balm that I just love! And it’s sooo tasty!