Ekologiska läppbalsam. Jag är så tacksam att det finns så många bra ekologiska läppcerat, eftersom jag är att räknas som en storanvändare.

1. Kivvi, Lip Marmelade Orange, 15 ml, 39 kronor. Söt liten burk som är lätt att förvara i väskor och fickor. Innehåller en vit salva som doftar ljuvligt av apelsin. Ganska blöt på läpparna, men mjukgör läpparna direkt och ger fukt. Bra hållbarhet. Betyg: 4. 

2. BodyApps, Lip Balm, Vaniljsmak, 4,25 gram, 35 kronor. Klassisk hylsa som gömmer ett riktigt bra läppcerat som är lagom segt och som doftar milt av vanilj. 75 % ekologiskt, Fair Trade och certifierat enligt Soil Association. Dessutom är det fritt från ricinolja som jag är känslig för. Gör genast läpparna mjuka, har bra glid och håller läpparna mjuka länge. Finns i flera trevliga smaker som mynta, lime och naturell. Ett av de bästa jag testat! Betyg: 5. 

3. Organic Essence, Organic Lip Balm Raspberry, 6 gram, 59 kronor. Annorlunda helt nedbrytbar förpackning som är lite kul. Ett ganska fast balsam som ger bra vård, har bra glid och som doftar gott av hallon! Bra hållbarhet och bara fina ingredienser som vårdar läpparna. Betyg: 4,5.

ekologiska läppbalsam

4. Naked Lips, Tinted Lip Balm, Rose Quartz, 4,25 gram, 59 kronor. Färgat balsam – smart! – som doftar milt av apelsin och havtorn. Lätt att applicera och ger mjuka läppar. Och lagom med färg. Lite lätt gammelrosa/aprikos färg med en gnutta skimmer i, en nyans som är ganska diskret men som ändå är lite kul. Hyfsad hållbarhet. Innehåller tyvärr ricinolja så ganska snart sticker det i halsen på mig. Betyg: 4.

5. Burt’s Bees, Revitalizing Lip Balm, Blueberry Dark Chocolate, 4,26 gram, 39 kronor. Burt’s Bees är bra på att spotta ur sig många olika varianter av sina läppbalsam. Jag brukar tycka att de både doftar och smakar lite too much. Hur gott än blåbär och choklad låter, så är tyvärr även detta over the top. Gör trots det läpparna ganska mjuka, men hållbarheten är inget vidare och dessutom innehåller den ricinolja. Betyg: 3,5. 

6. Eos, Organic Summer Fruit Lip Balm, 7 gram, 89 kronor. Stort härligt läppbalsam format som en kula, och som är fast och glider bra på läpparna. Känns vårdande och har bra hållbarhet och är utan ricinolja. Dock doftar denna lite väl mycket sött och tuttifrutti för min smak. Dyrast, men också väldigt drygt och något större än de andra. Betyg: 4.  

English: I’m a sucker for organic lip balms! And among these 6 i prefer the one from Swedish brand Body Apps. The lipbalm with vanilla smells great, makes my lips soft and hydrated, and stays on for long. One of the best I’ve ever tried!