Ekologiska läppbalsam. Kan inte leva utan dem. Men jag är kräsen, vill inte ha ricinolja i och heller inte alltför mycket tuttifruttidoft eller smak.

1. Naked Lips, Havtorn, 4,2 gram, 42 kronor. Doftar fräscht och krispigt av havtorn och har en fin djup nästan orange färg. Glider bra på läpparna som genast blir mjuka och återfuktade. Läppbalsamet är nästan åt det blöta hållet. Jag tycker inte att läpparna hålls mjuka så länge, man måste ganska snart ösa på med mera. Jag har även en variant med kokos som också verkar lockande. Utan ricinolja! Betyg: 4.

2. Burt’s Bees, Pink Grapefruit Lip Balm, 4,2 gram, 39 kronor. Mjukt och härligt glid, fräsch doft av den söta grapefrukten, smakar lite gott på läpparna. Men sen efter ett tag blir det lite för mycket med doften, tycker jag. Innehåller ricinolja som gör att jag blir torr och stickig i halsen. Tycker inte riktigt heller att läpparna hålls mjuka så länge, man får liksom ösa på ganska ofta. Bra pris. Betyg: 3. 

3. Afrikan Republic, Läppbalsam, Vanilj, 4,2 gram, 49 kronor. Mjukt, vitt och härligt. Doftar och smakar underbart av vanilj. Det står vanilla scent på inci, så jag är därför osäker på om den är naturlig, men jag hoppas. Underbart mjukt glid, gör läpparna mjuka och håller dem mjuka otroligt länge. Gillar! Betyg: 4,5.

English: Can’t live without lip balms and here is a very nice collection. I like the one from Afrikan Republic best – the softness! And the amazing scent of vanilla!