Krämdeodoranter baserade på kokosolja tog världen med storm för några år sen och numera kommer de i många olika varianter. En del reagerar negativt, det beror i de flesta fall på bikarbonat som ibland ingår, men andra kan också reagera på olika eteriska oljor.

 

Soapwalla, Sensitive Deodorant Cream Lavender, 57 gram, 198 kronor.  Den här är mörkt gråsvart och det beror på att den innehåller aktivt kol. Den är ganska seg att applicera i armhålan men den är också dryg, så det behövs inte så mycket. Har en frisk doft av lavendel och mynta. Fri från bikarbonat men innehåller istället lera, jojobaolja, sheasmör och majsstärkelse bland annat. Absorberas snabbt och håller mig torr och fräsch länge. Den här gillar jag skarpt. Känner mig trygg med denna hela dagen och kvällen. Jag använder sällan vita kläder, så jag kan tyvärr inte svara på om den färgar av sig. Betyg: 4,5. 

 

Grinde, Deocrème, 60 ml, 165 kronor. Fin glasflaska med en ganska klassisk deokräm; bikarbonat, kokosolja, sheasmör och majsstärkelse. Det som skiljer denna från andra deos jag har testat är doften; myggmedel = may chang, tea tree, petitgrain, combaya lime och patchouli. Men mest tycker jag att det doftar citrongräs och citronella? Trevlig doft i vilket fall, även om det efter ett yogapass kan bli lite som thaimat i armhålan? Deonkrämen är ganska fast men ändå lätt att applicera och håller mig torr och fräsch. Tillverkad i Malmö. Betyg: 3,5. 

 

Moyana Corigan, Organic Deodorant, 50 ml, 175 kronor. Smidig plastburk med en krämig deo som är baserad på kokosolja, potatismjöl, bikarbonat och eterisk olja från citrus och eukalyptus. Mjuk i konsistensen och lätt att applicera i armhålan. Dryg, det behövs bara en liten klick. Gillar den här enkla och fräscha doften och deon känns också fräsch på kroppen. Klarar dock inte att hålla mig superfräsch efter ett yogapass, men klart godkänd. Tillverkad i Mölndal. Betyg: 3,5.  

kräm deo

Läs mer: 

• Mina bästa ekologiska deodoranter. 

 

English: I like a good cream based deo – and among these the one with charcoal from American brand Sopawalla is the best!