Ekologisk kajalpenna. Jag använder ofta kajalpenna, mer sällan ögonskugga. Här är några jag har testat i vinter:

 

Hynt Beauty, Forte High Definition Eye Liner, Black, 240 kronor. Svarta kajalpennor brukar jag inte använda så ofta, mest till fest. Denna är mjuk, men har ändå bra pigment, och bra hållbarhet. Jag gillar den lilla sudden på korktoppen (även om jag sällan använder den). Jag älskar ju Hynts bruna kajalpenna och denna har samma kvalitet, men färgen är en ganska intensiv svart. Har man svart mascara är det inte alls tokigt, men jag gillar den lite mjukare känslan som blir med en brun kajal. Jag använder alltså kajalpennan som en eyeliner, längs med den övre fransroten, så att mina ögonfransar ser tätare och mörkare ut i rötterna. Gillar du svart är denna grym! Betyg: 4,5. 

 

Dr Hauschka, Eye Crayon Duo, 01, ca 180 kronor. Detta är en Limited Edition penna som jag inte har sett i Sverige ännu? Det är kanske mer en blandning av penn-ögonskugga och kajalpenna. Den har två nyanser, en petroleumgrön och så en guld/grå/brun. Gissa vilken jag använder? Faktum är att jag använder den bruna färgen nästan varje dag – älskar! Mjuk, men ändå fast i känslan. Eftersom pennan är så stor kan man inte måla precisa smala linjer, utan det blir mer större drag och då blir det som en smudge-aktig krämögonskugga. Den har inte perfekt hållbarhet (om man inte grundar med primer) men jag gillar att den blir lite suddig under dagen. Jag har faktiskt fått spontana kommentarer om denna färg ett par gånger! Det bästa är ett det går så snabbt, det blir snyggt på ett kick och att man ser lite snyggare ut än vanligt! Betyg: 5. 

 

Purobio Cosmetics, Long Lasting Pencil Black, 89 kronor. Oj! Detta är en svår produkt! Eller, egentligen är den inte det, men det gäller att veta vad man vill göra. Det är en smal penna och den är HYPERPIGMENTERAD, alltså ger den supersvarta linjer direkt! Det är nästan som en mjuk eyeliner. Det står att den är long lasting, och det är den, men den klarar inte heldag på jobb, långpromenad och svettigt yogapass. Men den klarar en helkväll utan problem! Jag tycker den är otroligt smart, och känns mycket enklare än en flytande eyeliner, och dessutom kan man ju utan problem fylla på. Mest en festgrej, inget jag skulle ha i min vardags-sminkväska. Betyg: 4,5. 

 

Ere Perez, Jojoba Eye Pencil, Forest, 210 kronor. Denna kajalpenna är mest som en klassisk kajal. Mjukt stift med en grön färg som är riktigt snygg, lite mörkare arméfärg. Inget jag skulle välja annars, men det är kul med omväxling. Den är mjuk och lätt att måla på ögat, men har kanske ingen toppen hållbarhet. Om man är duktig och använder primer under så går det bättre och även om man har en ögonskugga under. Tror att en brun kajal skulle passa mig bättre så klart. Betyg: 4.

eyeliners3

kajalpennor

Det är så himla svårt att fota såna här små rackare!

 

Här har jag testat Hynts bruna + en grym budgetvariant från Benecos: 

Beauty-battle: kajalpennor

 

English: Love the duo pencil from Dr Hauschka, even though I only use the brown/grey/bronze one!