Ekologiskt smink. Finns det en bättre produkt än highlighter? Den ger dig omedelbar glow, lyfter dina ögon och den får dig att se fräsch ut på ett kick!

 

ÖGAT: Jag applicerar (genom att dutta med fingret) strax under ögonbrynet, uppe på skallbenet som känns runt ögat. Om det skimrar lite där så lyfts din blick och du ser lite piggare ut. Du kan också dutta lite längst in i ögonvrån för att ta bort mörka partier.

KINDEN: Jag duttar med fingret, eller borstar med en solfjärdersborste på den högsta punkten på kinden, alltså uppe på kindbenet, över din rouge. (Egentligen följer man ju bara skallbenet runt ögat, typ.)

NÄSAN: Ibland när jag får feeling duttar jag bara på näsbenet, lite i mitten av benet.

MUNNEN: En del duttar också på amorbågen, personligen göra jag inte det, eftersom jag tycker det kan bli lite för mycket.

PANNAN: Om man önskar, kan man dutta i mitten av pannan.

highlighters_eko

Man kan använda krämbaserade highlighters och då använda fingrar eller en liten svamp eller en borste, men det finns också pudriga highligters, både i löst och fast format och då funkar borste bra men även fingrar. Jag föredrar de som är mest “hudfärgade” och ser mest naturliga ut.

purobio_highlighter

Purobio, Resplendent Highlighter, 03 Copper, 110 kronor. Den här fantastiska produkten signalerar inte highlighter för mig med blek “svensk” hud. Men för en mörkare hy är den gissningsvis perfekt. Jag har använt den som bronzer när jag har varit solbränd. Den är pudrig och kompakt och kommer i en stor dosa med spegel. Den är mjuk i sin konsistens och otroligt pigmentrik, man får vara försiktig när man applicerar. Här ser man tydliga skimmerpartiklar, så den ger verkligen en tydlig skimrande effekt. Man kan också “jobba ut” den så att den blir mer lystrig och inte så skimrig. Prisvärd! Finns även i två andra nyanser. Betyg: 4.

lavera_highlighter

Lavera, Soft Glowing Highlighter, Shining Pearl, 120 kronor. Den här burken med skruvlock (inte ett fan av det) innehåller en väldigt mjuk och smidig kräm som går åt kall rosa och som har ett väldigt fint skimmer. Inga synliga skimmerpartiklar, men en metallic lyster som är lagom pigmenterad. Den är inte alltför soft, utan har bra hållbarhet och stannar på ögonlocket länge. En favorit! Betyg: 4,5. 

yag_highlighters

Yag, Mineral Highlighter, Pink, 249 kronor. Det här är en härligt kall rosa highlighter från svenska märket Yag. Det är löst och kommer i en klassisk “ögonskuggedosa” och den är väldigt lätt att ta upp med fingrarna. (Eller borste om man vill.) Riktigt bra pigment och bra hållbarhet. Här syns också skimmerpartiklarna tydligt, men du kan också jobba in highlightern så blir det mer metallic lystrigt. Inget för dig som vill vara lite diskret – den här syns! Betyg: 4. 

Yag, Highlighter Paste, Champagne, 249 kronor. Det här är en krämbaserad highlighter i en mer guldig nyans som känns ganska neutral. Den är halvgenomskinlig, så inte alls lika mycket pigment som den andra, denna passar dig som vill ha lite mer diskret glow. Problemet med denna är dock att den är för matt i sin krämbas, så den syns ganska dåligt, det blir liksom inte så mycket lyster. Jag saknar verkligen glansen i den här. Dessutom är den ganska dyr. Betyg: 3.  

uoga_highlighters

Uoga Uoga, Moon Path Natural Highlighter, ca 150 kronor. Den här är så ny i Uoga Uogas sortiment att den inte ens finns i deras shop ännu. Märket kommer från Litauen och de gör naturligt smink som är certifierat enligt Cosmos. Den här glasburken innehåller en väldigt fin kräm som går mest åt silver av alla dessa, men den är inte “vit”, utan ändå mer beige. Den ger en supersnygg lyster och glans utan att bli metallic och “hård” – den är bara supersnygg. Betyg: 5. 

highlighters_organic

eko_highlighters

Läs mer: 

• Recension av highlightern Living Luminizer från Rms Beauty.

 

English: Wow! Love these highlighters in different shades. But the one from the Latvian brand Uoga Uoga is my fave!