Ekologisk handkräm. Jag smörjer och smörjer – kanske ibland ännu mer på sommaren än på vintern, eftersom jag upplever att jag blir väldigt torr på vår och sommar.

 

Une Care, Hand & Foot Cream, 100 ml, 250 kronor. Smidig pumpflaska som doserar ut en handkräm som har en mild och behaglig doft – lite vanilj möter frisk citrus. Ljust gulbeige i färgen och lätt och lite fluffig i konsistensen. Går lätt in i huden och återfuktar direkt. Lämnar en härlig lite klibbig känsla i huden som jag gillar. Men när krämen är kall, känns det mer “blött”. Mjukgör och återfuktar händerna riktigt bra och lämnar en trevlig känsla. Lite trist förpackning och den praktiska personen inom mig föredrar en tub att kunna slänga ned i väskan. Men all in all en riktigt trevlig handkräm och den funkar även till fötterna. Handmade in Falkenberg! Betyg: 4. 

 

Bio Aroma, Hydrating Hand Cream, 40 ml, 109 kronor. Den här söta glasburken tänkte jag skulle vara perfekt att ha på nattduksbordet och smörja händerna innan läggdags (perfekt att ha som återfuktande nattmask för händerna). Men tyvärr kommer jag inte alls överens med doften. Jag älskar konsistensen, en fet härliga salva som verkligen är go att smörja in händerna med. Liksom lite trög och återfuktar härligt. Men doften är för mycket 70-tal för mig. Stark, söt och alldeles för mycket vanilj. Jag får nästan huvudvärk (doften är 100 % naturlig) och måste tvätta av mig krämen. Tyvärr. Hade de dragit ned på doften och bara tillsatt lite lavendel hade detta varit en favorit. Betyg: 3. 

handkramer

Tata Harper, Rejuvenating Hand Cream, 50 ml, 620 kronor. (Tata Harpers produkter är skitsvåra att fota, texten syns nästan aldrig och den gröna färgen liksom smälter…!) Men det är INGET fel på innehållet i den här tuben. Krämen är vit, halvfast i konsistensen och doftar fullkomligt ljuvligt! Jag känner söt magnolia – det är som att gå in i ett exotiskt växthus – en blomsterexplosion! Krämen återfuktar genast huden, absorberas snabbt och känns otroligt skön och behaglig. Detta är den dyraste handkrämen jag har använt och det är också en av de absolut bästa. Om den är värd sitt pris? Nä, det finns billigare handkrämer som är precis lika bra på att återfukta och hålla händerna mjuka länge. Men jag har aldrig upplevt en handkräm som är så lyxig, härlig och så väldoftande! Betyg: 5. 

 

Surmanti, Hand & Nail Treatment Cream spf 15, 30 ml, 16 NZ Dollar. Detta är något så smart som en handkräm med inbyggt solskydd! Jag som har vitiligo på händerna behöver verkligen skydda mina händer, men detta är första gången jag ser en naturlig handkräm med spf. Kommer i en liten tub med skruvkork (gillar inte pga ramlar ned på golvet och rullar in under möbel…) och själva krämen är lite lös, och “skär sig” så man måste skaka tuben för att blanda krämen. Den doftar riktigt fint av patchouli och sandelträ, men doften är kanske snäppet för söt för min smak. Den känns lite “stabbigare” än vanliga handkrämer, men jag gissar att det är solskyddet (zinkoxid) som ger den känslan. Den återfuktar också huden bra och håller händerna mjuka. Nu väntar jag bara på att det ska dyka upp fler ekologiska handkrämer med spf! Betyg: 4.

 

English: I need hand cream all year around and among these four, the one from American brand Tata Harper is amazing!