Ekologiska handkrämer. Nu har jag smort mig i Neal’s Yard (älsk!) och min kompis Annelie har testat Dermosil och min kompis Sofia har testat Urtekram.

 

Dermosil Nature, Hand & Nail Cream, 75 ml, 50 kronor. En väldoftande handkräm från Dermosil som är certifierad enligt Ecocert. Krämen har en lätt och smidig konsistens som snabbt går in huden utan att lämna en fet eller kladdig känsla efter sig. Den har en lagom stark och väldigt fräsch doft av äpple. Krämen är perfekt dagtid då jag tycker gillar att använda lätta handkrämer som snabbt absorberas och gör huden mjuk och smidig, men för kvällen/natten föredrar jag lite fetare krämer som verkligen vårdar och reparerar nagelband och hudsprickor. Otroligt prisvärd. Betyg: 4,3.

 

Neal’s Yard Remedies, Wild Rose Hand Cream, 50 ml, 145 kronor. Hur fin är den här tuben? Älskar. Och sen klämmer man ut en klick vit handkräm som doftar så fantastiskt av rosor att det är helt galet. Detta är helt klart den bästa rosdoften som jag någonsin har känt. Sen smörjer jag in händerna och de blir mjuka, återfuktade och bara härliga utan att det blir för mycket eller för kletigt. Jag tror att detta är den bästa handkrämen jag någonsin har testat. Den är dessutom 92 % ekologisk. Betyg: 10. (Nä, men ok, 5. ) 

 

Urtekram, Hand Cream Coconut, 75 ml, 35 kronor. Det här är en liten pärla för händerna – och resten av kroppen! En ganska fet men smidig handkräm som snabbt går in i huden och gör händerna mjuka. Har en mild och söt doft av kokos som håller sig kvar en liten stund efter applicering. Denna tub fick hänga med i badväskan hela sommaren – och den fungerade lika bra till sommartorra ben och som en ”avledande” salva på barnens myggbett! Prisvärd, men doften har ingen vidare hållbarhet. Betyg 4,5.

 

English: Sorry all organic hand creams in the world! I have found my absolute favourite. The Wild Rose Hand Cream from British brand Neal’s Yard Remedies is totally outstanding! But the budget one from Danish Urtekram is a steal!