Ekologisk handkräm. Min kompis Sofia har hjälpt mig att testa handkrämen från Burt’s Bees och jag har i vinter tagit mig an de andra två.

 

Burt’s Bees, Shea Butter Hand Cream, 90 gram, 145 kronor. Väldigt tjock, nästan salvliknande (innehåller sheasmör och kakaosmör) gulaktig handkräm som går relativt snabbt in huden och gör den mjuk och återfuktad utan att lämna en fet hinna. Den har dock en tendens att lägga sig som en blobb i handen, som man bara föser runt, men när den blir lite varm går den snabbt in. Krämen har en svag behaglig doft vid påförande som sedan klingar av. Effekten sitter däremot i länge, och är en dröm för personer med torra händer, speciellt den här årstiden. Jag har använt den som handkräm på jobbet, men jag kan se hur den skulle göra underverk om man lägger på ett rejält lager på händerna innan man går och lägger sig. Enda minuset är kanske att den är så trögflytande att man får klämma på rejält för att få ut något. Betyg: 4.

ekologiska handkrämer

Cîme, De Main En Main, Hand Cream, 100 ml, 229 kronor. Praktisk förpackning i aluminium och med en pump som doserar lite snålt, så man måste ta 2 pump och då blir det ofta för mycket. (I-landsproblem, jag vet.) Doftar milt och lite sött och är ganska lätt i konsistensen. Trots att den är så tunn så funkar den bra på vintertorra händer. Tycker också att den mjukgör huden snabbt, lämnar inga hinnor och känns riktigt fräsch på händerna. Gillar att förpackningen inte är som en traditionell handkräm i tub, men tänker ofta när jag ser den, att det är en hudlotion istället. (Vilket den säkert funkar utmärkt som!) Ecocert. Betyg: 4.

ekologiska handkrämer

Weleda, Mandel Sensitiv Handcreme, 50 ml, 99 kronor. Klassisk Weledatub i aluminium, som innehåller en vit, ganska fast kräm som doftar en aning av mandel men också milt blommigt, en mycket behaglig doft – särskilt för dig som tycker att Weledas andra produkter doftar för mycket. Är ganska lätt för att vara en Weleda-handkräm, de kan vara ganska feta och oljiga (som jag gillar). Den är på intet sätt mesig, utan känns trots allt väldigt vårdande och behaglig. Håller händerna mjuka länge utan några hinnor eller “svettiga” känslor 🙂 Betyg: 4,5.

 

Läs mer:

• Recension av handkrämer från Oliv, Antipodes och Maria Åkerberg.

• Recension av handkrämer från Urtekram, Weleda Citrus och Benecos.

• Recension av handkämer från Aesop, Alverde och Neal’s Yard Bee Lovely.

 

English: Winter time calls for rich hand creams. And among these three the one from Weleda with almonds wins the race. However, the other two performs really nice as well!