Ekologisk kroppsvård. Det bästa är när jag hittar en duschkräm som hela familjen kan dela på och gillar lika mycket. Här är en trevlig trio vi har duschat med i vår:

 

Urtekram, Shower Gel, Purple Lavender, 250 ml, 55 kronor. Den här flaskan har ett smart snäpplock, och innehåller en ganska seg orangefärgad, nästan genomskinlig gelé. Behöver jag säga att en doftar fantastiskt av lavendel? Mmm! Jag brukar tycka att Urtekram snålar med dofterna i sina produkter, men inte här! (Även om de gärna hade fått dra på ännu mer!) Löddrar fint, gör rent huden utan att torka ut och känns uppiggande i duschen. Bra! Betyg: 4,5. 

 

Attitude, Super Leaves Natural Shower Gel, 473 ml, 139 kronor. Ni som använder miljövänligt tvättmedel eller städprodukter kanske har testat Attitude tidigare? Nu har deras kroppsvård hittat till Sverige och den här bjässen har stått i vår dusch ett tag. Doftar riktigt läskande – som apelsinsorbet! Halvseg gelé som är helt genomskinlig och som löddrar fint. Fräsch på huden, gör rent och lämnar en riktigt fin känsla på huden. Gillas av hela familjen. Betyg: 4. 

 

Weleda, Lavender Creamy Body Wash, 200 ml, 99 kronor. Ja, men denna är ju ljuvlig! En halvlös vit kräm – ser vid första anblicken ut som en lös bodylotion – som doftar fantastiskt av lavendel! Lätt att massera in i huden, löddrar lite lagom och känns så skön på huden. Ja, att jag inte skulle gilla denna är nog föga förvånande, jag älskar alla liknande från Weleda. (Tror jag har testat alla, utom möjligen Rose?). Lämnar huden ren utan att torka ut, bara härlig, behaglig och underbar. Betyg: 5. 

 

Läs mer: 

Mina bästa ekologiska hårinpackningar