Ekologisk deodorant. Här är en trio med krämstick som är en typ av deo som jag gillar. Ibland blir dock applikationen lite sölig och själva produkten likaså.

 

Ben & Anna, Natural deodorant, Pink Grapefruit, 109 kronor. Sött stick förpackat i en smidig och stadig pappförpackning. Inga problem att trycka upp själva deosticket och det doftar riktigt gott! Frisk grapefrukt, nästan som en porlande läsk! Sticket är ganska mjukt, men det är enkelt att applicera i armhålan, dock att det smular lite. När man sen trycker ned sticket igen blir det lite söligt runt pappförpackningen. Känns bra i armhålan och klarar av att hålla mig fräsch så länge jag inte rör så mycket på mig. Vid svettning så slutar den tyvärr att funka för mig. Synd! Jag gillade doften, men den är inte tillräcklig för att maskera min svettdoft. Betyg: 3/5. 

 

Organic Makers, Naturlig Deodorant, 169 kronor. Snygg och stilren förpackning – det är verkligen inte alltid som zero waste-förpackningar lyckas se så bra ut! Och inuti pappkartongen gömmer sig en solitt stick som är mjukt men samtidigt hårt. Det skivar sig inte, och stiftet ramlar inte isär eller smular. Har en frisk doft av lavendel, ceder och bergamott – mycket lyckad doft! Hyfsad enkel att applicera i armhålan tack vare att sticket är så fast, och känns bara bra i armhålan. So far so good! Klarar enkelt av att hålla mig fräsch en dag framför datorn, men tyvärr klarar den inte riktigt av ett längre yogapass. Då kan den inte längre maskera mina sura svettdofter. Men värd att testas – kanske funkar den bättre på någon annan? Betyg: 3,5/5. 

 

Agent Nateur, Unisex deodorant no 5, 329 kronor. Svart snygg hylsa i plast som håller ordning på sticket bra. Man skruvar enkelt från botten och sticket kommer upp enkelt. Fast, enkelt att applicera i armhålorna och har en riktigt fin doft av vetiver, ros, sandelträ, citrus och cederträ – lyxig och elegant och unisex. Denna krämdeo känns precis som de andra angenäm i armhålan men till skillnad från de andra två klarar de av att jag svettas utan att tappa sin kraft. Och det kan man kanske förvänta sig när den kostar ganska mycket mer. Denna deo känner jag mig helt trygg med och den har en förmåga att dofta fräscht hela dagen och även efter ett yogapass. Jag är väldigt nöjd med denna! Betyg: 4,5/5. 

eko-deostick

 

LÄS MER: 

Bästa ekologiska deodorant – mina 18 favoriter