Ekologisk hudkräm. Jag har aldrig varit något stort fan av bodybutters, inte förrän jag testade flera ekologiska varianter och insåg vad härliga de var. Mitt enda problem är att jag ibland glömmer att skruva på locket. Här är tre som jag testat, från toppen:

1. CoVera, Organic Face & Body Cream, 125 ml, 259 kronor. Glasflaska som innehåller bland annat aloe vera, kokosolja och sheasmör. Fast vit och glansig  kräm som doftar milt av kokos. Känns lite blöt på huden (jag gissar aloe veran) men går bra in i huden och mjukgör och återfuktar. Svalkar också lite, så jag gissar att denna är skön efter sol. Funkar även till ansiktet, men jag har enbart använt den på kroppen. Bra hållbarhet och all in all en trevlig kroppskräm. Betyg: 4. 

2. Cosmos Co, Sweet Skin Argan Creme, 170 gram, ca 130 kronor. Vit ganska enkel plastburk med lock som är svårt att öppna. Inuti är som ett fast vitt, matt smör som doftar tydligt av argaolja. Man får ta i ordentligt när man vill få loss kräm och den skivar sig trevligt, lite som sheasmör. Innehåller palmolja – tyvärr finns det ingen info om den är fair trade – arganolja, olivolja, glycerin och fikonkaktusolja. Trevlig att smörja in i huden och fuktar huden och håller den mjuk väldigt länge. Har varit väldigt skön och skyddande under vintern. Betyg: 4. 

3. Neal’s Yard Remedies, Beauty Sleep Body Butter, 200 gram, 345 kronor. Lagom lös kräm som ändå är härligt klibbig. Innehåller bland annat solrosolja, sheasmör, kakaosmör och bivax som hjälper till att hålla huden mjuk och smidig. Jag har använt den på morgonen, men även på kvällen. Jag måste säga att jag var skeptisk, men jag har somnat som en stock när jag använt den. Doftar underbart av bland annat cypress, citron och salvia. Jag vill aldrig att den ska ta slut! Kombinationen av doften, den härliga konsistensen och hur fantastiskt den tar hand om huden är helt oslagbar. Och sen är burken väldigt fin också. 85 % ekologisk. Enda negativa är att det tar lite tid att smörja in den i huden. Betyg: 5. 

ekologisk bodybutter

Från vänster: Cosmos Co, CoVera och Neal’s Yard längst till höger. 

English: Review: I love the body butter from British brand Neal’s Yard Remedies. It smells divine, softens the skin and it makes me fall asleep in two seconds when I use it at night. Love, love, love!