Ekologiskt ansiktsvatten. Förr använde jag alltid ansiktsvatten för att återfukta huden, det är bra med fuktad hud för att ge ansiktsoljorna hjälp in i huden och man känner sig allmänt fräsch efter ett sprut eller två. Men på sista tiden har jag märkt att jag har blivit känslig – ansiktsvatten kan ge mig finnar. Här är tre toners som jag har testat och som inte gett mig finnar 🙂

 

1. Nvey Eco, Intensif, Tonifying Mist, 118 ml, 369 kronor. Lyxig flaska med ett spraymunstycke som ger en fin dusch i ansiktet. Doftar milt av mandel och vattnet känns återfuktande och fräscht på huden. Gör huden spänstig och här behövs ingen olja eller creme på ett tag efter man har sprejat sig, huden blir tillräckligt mätt. Känns att den skyddar huden och samtidigt får huden lyster och känns ny. Dyr. Betyg: 5. 

 

2. Luxsit, Enrich Hydrating Facial Mist, 135 ml, 295 kronor. Känns väldigt bra på huden, känns som om det återfuktar, jämnar ut hudtonen och gör huden mer elastisk. Jag brukar spreja efter rengöring, sen borstar jag tänder och låter sprejen verka, och huden känns inte alls torr och stram, enbart mjuk och behaglig. Ger skydd och lyster. Jag skulle önska en bättre dusch, nu är sprutet lite hårt, så man måste spreja långt ifrån ansiktet för att få till det så det blir behagligt. Innehåller björksav och gurkextrakt. Betyg: 5.

 

3. Myhavtorn, Ekologisk Ansiktsvatten, 100 ml, 190 kronor. Innehåller havtorn som odlas i Bollebygd och doftar en aning av det, men jag tycker också den doftar surt gammalt hö, som många naturliga ansiktsvatten gör. Här får man också duscha långt från ansiktet för att det inte ska bli hårt eller för mycket på en gång. Ger direkt en fräsch känsla i huden, men känns inte så återfuktande. Betyg: 3,5.

 

English: I’m not a frequent user of toners since they tend to make my skin unbalanced and sometimes they cause break outs. But the ones from Nvey Eco and Luxsit bring more to the table; even, nourished and hydrated skin!