Recension: ekologiska och naturliga ansiktsmasker från Neal’s Yard, Kora Organics och Patyka. 

Numera använder jag ansiktsmask minst en gång i veckan. Föredrar fuktmask som man kan sova i, men gillar också rengörande och glow-boostande varianter. Här är tre grymma!

 

Neal’s Yard Remedies, Rejuvenating Frankincense Firming Facial Mask, 50 ml, 475 kronor. Den här är lite härlig! Som en genomskinlig gelé som man applicerar i ansiktet, låter verka och sen sköljer av. Otroligt lätt att använda och huden får sig en fin mini-facial! Huden känns liksom piggare, mer uppstramad och masken bidrar med fukt = suddar linjerna. Den funkar också att sova i, och dagen efter är huden synbart återfuktad. (Även om jag föredrar att sova med mer krämiga masker.) Denna gör sig riktigt bra efter en period där huden har varit trött och glåmig och behöver en pick-me-up. Betyg: 4,5/5.

 

Kora Organics, Turmeric Brightening & Exfoliating Mask 2-in-1, 100 ml, 499 kronor. Läcker förpackning i guld (svår att fota!) och tuben innehåller en halvseg småkornig salva som är brun/grön. Inte så läcker färg, men det är gurkmeja som ger färgen. Doftar friskt av pepparmynta och kanske lite blommor? Man applicerar på blöt hud, som blir brunröd av masken och så låter man den verka i ca 5-15 minuter. Sen är den ganska enkel att skölja av  och huden är verkligen helt glowing! Slät, orenheter är borta, och grym lyster. Vill man lägga till lite mer effekt kan man massera huden ett par minuter strax innan man sköljer av masken. Jag gullar den här typen av multiprodukt, som är både mask och peeling. Och den ger verkligen resultat – jag förstår att den vann i Organic Beauty Awards! Men. Den är ganska kraftig, så jag som är inne i en känslig period, klarar bara av att ha den i ansiktet ca 5 minuter. Men effektiv! Betyg: 4,5/5. 

 

Patyka, Intensive Moisturizing Mask, 50 ml, 545 kronor. Den här smidiga tuben innehåller en ljust turkosfärgad kräm som har en mild doft av blommor (?) men också något syrligt. Trevlig doft! Jag använder den på kvällen, applicerar den på rengjort ansikte och så låter jag den verka över natten. Dagen efter vaknar jag med en kännbart återfuktad hud, nästan så där lite härligt klibbig som jag gillar. Den här kan man använda som intensivbehandling och sova med flera dagar i rad om man vill. Innehåller en naturlig peptid (Hexapeptid-11) som stimulerar kollagen- och elastinproduktionen i huden, en typ alger som verkar återfuktande och så sheasmör och jojobaolja. Den är mild, alltså klarar jag lätt av den med min känsliga hud. Älskar att använda denna, ca 1 gång i veckan för att hålla huden i fuktmatat skick. Betyg: 5/5.

ansiktsmask

Läs mer om olika ekologiska ansiktsmasker här: 

Stora guiden till ekologiska ansiktsmasker