Ekologisk ansiktsmask. För några år sen använde jag sällan ansiktsmask – i dag har jag svårt att vara utan och använder minst en gång i veckan. Min kompis Sofia har testat masken från Maria Åkerberg, och jag har testat de andra. Mycket bra trio, detta!

 

Maria Åkerberg, Face Mask Spirulina, 50 ml, 249 kronor. En grå/ grön lermask med vitlera och spirulina som kommer i en praktik vit plasttub. Spirulina är en alg som är rik på fuktgivande betakaroten och e-vitamin, den vita leran fungerar sammandragande och ska minska rodnaden i huden. Passar alla hudtyper. Masken ska appliceras tunt och sedan sitta på i cirka 20 minuter. Därefter sköljs den av med ljummet vatten. Det är en riktigt effektiv mask. Direkt efteråt känns huden definitivt tajtare och efter ett par veckors regelbunden användning tycker jag att mina porer, speciellt kring näsan, har blivit mindre framträdande. Det är dessutom dryg mask då man bara ska applicera ett tunt lager varje gång. Enda minuset är möjligtvis den lite speciella doften, som turligt nog inte alls är markant. Betyg: 4.

 

M Picaut, Hydra Logoon Overnight Mask, 50 ml, 499 kronor. Det här är en riktigt härlig mask. Vit kräm som är fast och som är doftfri vilket är bra för de som är känsliga. Masken är berikad med en massa superingredienser som malakit som ska lugna huden, hyaluronsyra som bidrar med fukt, avokado och squalene som ger fasthet och ska stimulera kollagenproduktionen. Och så niacinamide som är en typ av B-vitamin som stärker huden. Funkar detta? Jo. Mycket bra. Denna applicerar jag till natten och sover med och vaknar med ny hud. Fast, fuktig och fräsch. Dessutom vaknar jag utan linjer och tycker mig se en ny klarhet i huden. Betyg: 5. 

 

Nuori, Supreme Moisture Mask, 50 ml, 629 kronor. Denna dyrgrip är helt amazeballs. Smart airless pumpflaska och den innehåller en vit fast kräm som har en mild och fräsch doft – kanske lite syrliga bär och faktiskt också senapsfrön!? Innehåller hyaluronsyra, squalene, vitamin B3 och druvkärnejos som alla ökar fukt och smidighet i huden. Jag breder på ett ordentligt lager av masken och går sen och sussar gott. Dagen efter är huden tydligt fuktmättad, mjuk och smidig. Tycker också att huden känns plumpad och fräsch och borta är djupa linjer och glåmighet. Den här räddar mig de dagar jag inte är på topp, eller om jag behöver vara extra tjusig någon dag. Underbar. Betyg: 5.

ansiktsmasker ekologiska

English: This is a nice trio of facial masks – especially the Danish one from Nuori och the Swedish one from M Picaut.