Ekologisk handtvål.  Så har jag tvättat händerna med massa härlig ekologisk handtvål i flytande form. Här är tre varianter värda att testas:

 

100 Bon, Verveine & Mandarine Impérial Liquid Hand Soap, 300 ml, 160 kronor. Franska märket 100 Bon gör naturlig parfym och även en del hudvård, som denna fantastiska tvål. Kommer i pumpflaska i återvunnen plast och jag tycker den ser trevlig och stilren ut i badrummet. Tvålen är lätt, inte alls så gelaktig utan mer flytande och genomskinlig. Löddrar lite lagom och har en superfin doft av mandariner och verbena (lite som kryddig citrus typ) – underbar. Tvålen gör rent händerna ordentligt och efteråt känns händerna återfuktade och behagliga, inte uttorkade. Lyxig, trevlig och med härlig doft! Det enda jag vill klaga på är att doften är något mild, det hade inte gjort något om den doftade ännu lite mer. Helt klart en av de bästa tvålarna jag har testat. Kommer definitivt att testa fler tvålar från 100 Bon. (Finns dessutom större flaskor som man kan ha som refill till pumpflaskan.) Betyg: 5/5. 

 

N.A.E,  Moisturizing Hand Soap Fig & Hibiscus, 300 ml, 59 kronor. Älskar den här korallfärgade flaskan! Så kul med lite liv i badrummet. NAE är ett italienskt märke som gör kroppsvård baserad på naturliga ingredienser – till riktigt bra priser. Tvålen är halvseg i konsistensen, genomskinlig och den doftar av söta fikon och hibiskusblommor – en härlig doft. Lätt att fördela i händerna, löddrar hyfsat och gör också rent ordentligt. Känns en anings uttorkande, men känns ändå ok. Har en annan tvål hemma från NAE med en annan doft som jag ser fram emot att testa. Bra tvål! Betyg: 4/5.  

 

Föllinge, Hand Wash, 200 ml, 119 kronor. Föllinge kommer från Jämtland och de har gjort naturlig hudvård i många år. Denna tvålen kommer i en snygg förpackning med pump som precis som de andra tvålarna är den verkligen fin på handfatet. Doserar ut en ganska seg tvål, alltså en tjockare gelaktig konsistens. Genomskinlig och har en fräsch doft av citrongräs – doften fräschar verkligen upp hela badrummet när man tvättar händerna. Gör ordentligt rent, bäst av alla dessa tre tvålar, den löddrar fint och är lätt att skölja av. Dock känns händerna något torra efter tvätt, så tvålen är perfekt för lite mer “grovrengöring”. Betyg: 4/5. 

 

Bästa ekologiska handtvål – mina 12 favoriter