Saltsprej för håret med naturliga och ekologiska ingredienser.

Saltvattenspray brukar funka bäst på mig när jag har lite längre hår, då hjälper det till att skapa så kallat beachy hair, alltså att hårtestar sätts ihop och håret ser lite “slarvigare” ut med en lite torrare och mattare textur. Enklast är att spraya i halvtorrt hår och låta självtorka, eller så sprayar man i torrt hår och kramar och stylar tills man får önskad “slarvig” effekt.

Här är en fin trio av salt spray för håret:

 

Rahua, Enchanted Island Salt Spray, 124 ml, 399 kronor. Den här flaskan i glas är ju helt adorable! Man skakar den och sen sprayar man på håret – vilken underbar doft! Sommar, bär, blommor och semester! Lätt att spraya ut och håret får ganska direkt en lite strävare textur. Håret blir mer sammansatt och lite enklare att styla. Sprayen ger en del ny volym, men mest ger den lite strävare känsla, precis som saltvattensprejer brukar göra. Gillar den här! Dyrt, men otroligt lyxig sommar- eller semesterprodukt. Svår att ha med på resa pga glasflaskan, men otroligt fin i badrummet. Bäst av dessa tre på att verkligen skapa volym och textur. Betyg: 4,5/5. 

 

L:a Bruket, Sea Salt Spray Gurka/Cucumber, 120 ml, 169 kronor. Liten smidig pumpflaska som sprayar ut en otroligt härligt doftande spray. Doftar lite lavdendel, anis och kamomill – så fin doft! Tycker dock inte att denna spray ger lika mycket strävhet och textur till håret som de andra två. Håret känns möjligen lite torrare, men inte så mycket mer än så. Gissningsvis passar denna bättre för ett finare och “skandinaviskt” hår som inte är lika grovt som mitt. Men doften är amazing – det står parfum på INCI vilket kan betyda syntetisk doft, men det vet jag inte med säkerhet. Betyg: 3/5. 

 

Bruns Products, Nr 12 Saltspray Frisk Mandarin, 200 ml, 279 kronor. Den här rediga flaskan i plast med sprayfunktion är så smart att ha med på resa! Lätt att spraya ut i håret och doften är tydlig citrusaktig. Den heter Frisk Mandarin, men jag tycker den går mer åt citrus/lime, inte riktigt min favorit, tyvärr. Sprayen ger håret lite mer textur, och hjälper till att göra det blir mer sammansatt, och ger viss stadga. Näst bäst av dessa tre när det kommer till hållbar styling för håret. Betyg: 4/5. 

 

 

En annan ekologisk saltspray för håret: 

Sommarfavorit: saltspray Mare från Reverie