Ekologisk peeling. I perioder är jag jättebra på att skrubba huden, det känns ju så mycket fräschare efteråt. Men sen glömmer jag av det. Min man är ganska smart, han har en skrubb för ansiktet i duschen som han använder då och då.

Här är 3 bra exfolierande produkter för ansiktet, samtliga rekommenderas att använda ett par gånger i veckan, jag kör max 1 gång i veckan:

 

Kadalys, Musaclean Peeling Exfoliant, 50 ml, 299 kronor. Innehåller en beigefärgad scrubbkräm som doftar fruktigt av både banan och citron som den också innehåller. Denna applicerar man först på huden och låter Aha-syrorna från frukten att verka. Efter några minuter börjar det sticka och bränna en del i ansiktet – inget att oroa sig för, det är bara fruktenzymerna som arbetar. Sen tillsätter man vatten och masserar huden och då aktiverar man den mekaniska skrubben som består av jojobakulor. Huden lämnas flammande röd och varm först, men sen strålande ren, med tydligt förminskade porer, fin lyster och en jämnare hudton. Ecocert. Betyg: 5. 

 

Kneipp, Enzympeeling Puder, 18 gram, ca 100 kronor. Innehåller ett vitt pulver som innehåller bland annat talk, extrakt från daggkåpa och glutaminsyra. Man blöter först ned ansiktet, skakar ut lite av pulvret i handen och blandar med vatten så att det blir som en lera och den masserar man in i ansiktet. Låter det sen verka några minuter, masserar igen innan man sköljer av ansiktet. Efteråt är huden helt slät, fräsch och med förminskade porer. Och här känner man också tydligt i ansiktet att tex pormaskar löses upp när man masserar huden. Inget riv och ingen smärta, bara behagligt och nästan lite tvåligt. Betyg: 4,5.

 

Luxsit, Uplifting Facial Peeling, 50 ml, 295 kronor. Älskar de här nya aluminiumtuberna från Luxsit, de är väldigt fina i badrumsskåpet. Innehåller en rosa kräm med mandel- och jojobakorn som står för den mekaniska peelingen. Den rosa färgen kommer från kaolinlera som ser till att huden får ny lyster. Innehåller också jästa mjölksyrebakterier som också ger huden en typ av syrapeeling. Samma som Kadalys, låter man peelingen först verka några minuter innan man sätter i gång att massera runt kulorna. Den är riktigt kraftfull och sätter ordentligt fart på mikrocirkulationen. Efter att man har sköljt av peelingen blir min hud riktigt röd. Men också slät, med nytt glow och med mindre synbara porer. (Denna hette tidigare Luxsit Balance Facial Peeling.) Certifierad enligt NaTrue. Betyg: 4,5. 

 

Här hittade jag en film på youtube där en kvinna ligger och får enzympeelingen från Kneipp under en behandling. Ååååh, det ser så himla nice ut…!

 

Läs mer:

• Recension av ekologisk ansiktspeeling från Cicamed, Nature Works och Bio2You.

• Recension av ekologisk ansiktspeeling från Marilou Bio, Nvey Eco och Kivvi.

• Naturlig peeling med AHA-syra.

English: I have tried these three natural facial peelings and they perform really well all three. But if I have to choose I’ll opt for the one from German brand Kneipp since I like the formula. But the one from French brand Kadalys really gives a whole new skin tone!