Ekologisk ögonkräm.  Jag använder mest ögonkräm på natten, vet inte riktigt varför det har blivit så, men det känns lättast och mest bekvämt. Här är en trio av naturliga och ekologiska ögonkrämer som jag har testat nyligen:

 

Melvita, Argan Bio-Active Eye Care, 15 ml, 359 kronor. Det känns i huden när man applicerar denna ögonkräm! Den är lätt och tuben är smart med en liten pip så att man inte doserar för mycket. Doftar milt och behagligt av typ mandel, och krämen återfuktar huden riktigt bra. Den jobbar helt klart tack vare aktiva ämnen gissar jag, och huden svarar med mjuk och slätare hud. Upplever också att den lever upp till sitt namn, Lifting, det är som att huden får sig ett litet lyft! En bra ögonkräm. Betyg: 4/5. 

 

Annemarie Börlind, Special Care Eye Wrinkle Cream, 20 ml, 269 kronor.  Smidig liten tub med en ganska tjock kräm. Den är doftfri och passar perfekt för känslig hud. Tack vare den lite tjockare känslan så är den också perfekt att användas på natten. Den är egentligen inte för en mogen hud, utan bäst för dig som precis har börjat se de första linjerna, men jag gillar denna! Tycker att den återfuktar huden bra och när jag vaknar är huden mjuk och fri från torrhetslinjer. En bra och prisvärd ögonkräm. Betyg: 4/4. 

 

Derma E, Advanced Peptides & Collagen Eye Cream, 14 gram, 360 kronor.  Liten glasburk som innehåller en lätt, nästan mousse-aktig kräm. Typ doftlös, vilket är bra om man är känslig. Lätt att applicera och dutta in i huden och där återfuktar den bra. Men jag känner inte riktigt någon annan känsla i huden, än att huden mjukgörs. Och det är ju inte så dumt iofs. Dagen efter vaknar jag utan att egentligen se någon speciell skillnad i huden, annat än att den är mjuk. En helt ok ögonkräm, men jag har provat många bättre. Betyg: 3,5/5. 

 

LÄS MER: Bäst i Test:  ekologiska ögonkrämer: 

Bästa ekologiska ögonkräm – mina favoriter