Recension: ögonkräm från Tata Harper, Eco by Sonya och Nuori. Alla tre är baserade på naturliga och ekologiska ingredienser och fria från syntetiska kemikalier.

Tata Harper, Illuminating Eye Cream, 15 ml, 1 145 kronor. Ögonkräm som ger lyster. Jag älskar den här! Tänk er att det är en superdryg fast kräm som gör så att huden under ögat verkligen lyser! Jag var först lite orolig att den här ögonkrämen skulle ge för mycket lyster och inte göra så mycket mer, men den håller huden verkligen återfuktad och smidig. Den är perfekt som underlag för smink, om man applicerar den på området under ögat. Det blir som en naturlig highlighter under foundation och effekten blir riktigt fin. Hela huden under ögat ljusas upp på ett fint och naturligt sätt som är svårt att åstadkomma med vanlig highlighter. Underbar! Men. Det gäller att applicera alldeles lagom mängd, annars kan det bli för mycket. Detta är ju ingen ögonkräm jag skulle ha till natten, så den är ju inte så mångsidig på det sättet. Men håller huden mjuk och smidig, suddar torrhetslinjer och dämpar mörka ringar. Fungerar lika bra att applicera över en BB Cream och foundation, men man måste se till att sudda ut den så att det inte blir för mycket. Kan man kalla detta en hybrid? En perfekt bladning av ögonkräm och lystergivande highlighter. Detta är en otroligt dyr produkt, men den är också otroligt dryg. En perfekt ögonkräm när man vill ha uppljusande effekt, kanske inte lika bra på att vårda huden på djupet och inget för natten. Betyg: 4,5/5. 

 

Eco by Sonya, Eye Compost, 20 ml, 499 kronor. Liten burk ekologisk ögonkräm och med en tillhörande jadestav! Hur fiffigt? Krämen är blå och det är för att den innehåller spirulina som ger den färgen. Men den innehåller också kakadufrukt, hyaluronsyra och c-vitamin. Doftar först lite fruktigt och sen anar man doften av gröna grönsaker! Trevlig konsistens, och det är verkligen underbart att applicera med den svala staven och liksom dra den försiktigt under ögat – det lugnar och verkar avsvalkande på huden. Krämen tar dock lite tid på sig att absorberas, och tar man för mycket så kan man ana lite blått på huden. Då får man liksom massera in den ordentligt med fingrarna så att den verkligen försvinner. Inledningsvis återfuktas huden, men efter ett tag så känns huden runt ögat ganska torr, jag saknar en djupgående vårdande effekt, tyvärr. Det är möjligt att man på lång sikt ser en klargörande effekt på huden, men jag har inte riktigt noterat det. Trevlig ögonkräm, men jag har testat bättre. Ögonstaven är dock väldigt härlig att använda! Betyg: 3,5/5. 

 

Nuori, Vital Eye Cream, 30 ml, ca 600 kronor. Snygg vit glasflaska med pump som doserar bra. Vit, lätt kräm som har en mild doft som är lite svår att definiera, kanske sött blommigt? Krämen är lätt att applicera och har en trevlig “seghet” i sig som jag gillar, den absorberas bra i huden och återfuktar bra. Ögonkrämen innehåller både squalene och hyaloronsyra som hjälper till att återfukta huden ordentligt. Första gångerna jag använde denna till natten kunde jag känna i huden runt ögat hur krämen arbetade och liksom lyfte huden – så häftigt! Den här ögonkrämen är verkligen bra på att återfukta och mjukgöra huden, den håller torrhetsrynkorna borta och jag tycker att hela ögonområdet känns mycket piggare och ljusare. En av de allra bästa ögonkrämerna jag har testat. Betyg: 5/5. 

ekologisk-ogonkram

 

Fler recensioner av ekologiska ögonkrämer: 

Beauty-battle: ekologisk ögonkräm