Ekologisk ögonkräm. Här är en trio där Andrea har hjälpt mig testa ögonkrämen från Rosenserien och Maria Åkerberg. Jag har testat ögonoljan från Moroccan Natural.

 

1. Rosenserien, Ögonkräm, 15 ml, 255 kronor. Denna mycket lätta ögonkräm kommer i en nätt tub med ett bra munstycke som gör det lätt att klämma fram en liten klick. Fräscht att slippa en öppen burk. Krämen går snabbt in i huden och doftar gott. Ändå känns det som att det lilla extra saknas. Krämen tar hand om torrhetsrynkorna, men inte så värst mycket mer. Å andra sidan så är det en svenskproducerad, mycket dryg ögonkräm till ett ok pris. Och det är ju gott så. Betyg: 3,5.

 

2. Moroccan Natural, Sooth & Smooth Eyes, 10 ml, 175 kronor. Smidig rollerballflaska i glas. Och så rollar man på oljan – arganolja, fikonkaktusfröolja, gurkfröolja – under ögat. Jag har den enbart till natten, eftersom det blir för oljigt på dagen. Mjukgör, vårdar och hela dagen efteråt känns huden runt ögat slätt och mjukt. Torrhetsrynkor och linjer får sig en bra match. Bra pris, och riktigt dryg. (Funkar ju dessutom för hela ansiktet!) Betyg: 4. 

 

3. Maria Åkerberg, Eye Cream More, 15 ml, 595 kronor. Ljusgul, lätt serumliknande ögonkräm som går in i huden snabbt. Den ska verka utslätande och jag tycker helt klart att torr- och trötthetsrynkorna minskar när jag använt den ett tag. Jag har inga problem med svullna ögon eller mörka partier så jag vet inte hur den hjälper mot det. Doften är neutral och pumpflaskan doserar perfekt och håller krämen fräsch. Tack vare det så är den mycket dryg. Det är en toppenbra ögonkräm men närmare 600 kr är i saftigaste laget. Betyg: 4,5.

Läs även: 

• Här har jag och Andrea testat 3 andra ögonkrämer från Antipodes, Estelle & Thild och Criolla.

• Och här är tre från Luxsit, M Picaut och från Oriflames ekologiska linje.

English: Here are three organic eye creams that me and my friend Andrea has tried. She is really impressed by the one from Swedish brand Maria Åkerberg.