Ekologisk makeup. Jag har fått tjockt mörkt hår på huvudet och ljusa glesa bryn tyvärr. Det innebär att jag fyller i dem med färg dagligen. Sen jag fixade mina bryn är det dock mycket lättare och tar typ 1 minut varje morgon. Här är tre färger för ögonbrynen som är naturliga och ekologiska som jag har testat:

nveyeco_brow

Nvey Eco, Cake Eyeliner Duo, 329 kronor. Nu tänker ni att jag har gjort helt fel och använt fel produkt till fel sak, men ta det lugnt! Detta är två pressade skuggor vars främsta syfte är eyeliners, man blöter en smal snedställd borste och så målar man en snygg eyeliner med dessa, eller så använder man dem som högpigmenterade matta ögonskuggor. Men jag använder den bruna nyansen som ögonbrynsfärg också! Fatta vilken grym multiprodukt. Älskar nyansen, dock viktigt att man är lätt på handen när man målar i brynen, och sen är det viktigt att man borstar genom brynen så att det ser naturligt ut – använd tex denna borste, så kallad spoolie. Dosan är snygg också med bra spegel, men lite svår att komma in i. Vill man ha lite mer ordning och tjocklek i brynen kan man använda sig av en fast salva innan. Grym! Betyg: 5. 

inika_brow

Inika, Brow Definer Palette, Amber, 429 kronor. Den här stora paletten är verkligen lyxig! Men. Jag bryter alltid mina naglar när jag ska öppna den – den är otroligt svår att bryta sig in i! Jag får använda en pincett för att öppna dosan. Där inne bor två bruna nyanser som tyvärr är lite för ljusa och för mig, samt ett vax. Det finns också 2 mini-borstar som jag aldrig använder för att de är så svåra att hålla i. Först applicerar man vax i brynen för att de ska bli sammansatt, tjocka och få textur så att färgen sätter sig. Sen målar man på färgen och som sagt, i mitt fall är färgen för ljus men också för varmt brun. Men resultatet blir ändå riktigt bra, brynen ser tjockare ut, färgen har bra hållbarhet och brynen ser snygga ut hela dagen utan att det blir kladdigt eller besvärligt. Betyg: 4. 

nui_brow

Nui Cosmetics, Natural Brow Scult, Reo, 229 kronor. Detta är en kombinerad “pomade” och färg, så den är lite kräm/vaxig och ganska lätt att applicera med en vanlig brynborste – tex denna. Färgen är mellanbrun, och aningens för ljus för mig och även lite för röd. Hade önskat att den gick mer mot grått. Gillar den lilla dosan som inte är svår att komma in i, och som passar perfekt i sminkväskan, hade dock älskat en liten spegel i den. Bra hållbarhet, lätt att använda. Men när jag blandar denna med den bruna från Nvey Eco blir det magi! Då får jag den krämiga känslan och en bättre nyans och även bättre hållbarhet. Men plus för smidighet och den nätta storleken. Betyg: 4. 

ogonbryn

 

Läs mer: 

Brynnäring från Browfood – som fungerar

 

English: Hurray for Aussie brand Nvey Eco för creating such an awesome multi palette for the eyes; I use it to create an eyeliner, smokey eyes eyeshadow and for my brows!