Ekologisk kroppsolja. Finns inget bättre sätt att återfukta huden. Jag hoppas alla mina läsare har testat? Min kompis Andrea har testat Björk & Berries och jag har testat de andra två.

1. Björk & Berries, Dark Rain Body Oil, 100 ml, 350 kronor. Första gången jag testade den blev jag lite orolig över den starka doften. Men doften fungerar faktiskt, när oljan går in i huden så blir det en lagom parfymkänsla som håller i sig i ett par timmar. Dark Rain är ganska speciell doft, nästan lite unisex. Oljan då? Jo, det är en mycket fin kroppsolja, den är varken för lätt som många av de nya ”torra” kroppsoljorna, eller för tung. Den går in i huden relativt snabbt och håller huden mjuk länge. Flaskan är av glas, vilket känns lyxigt. Betyg 4,5.

2. D’Argan, Apelsinblom, 100 ml, 289 kronor. Även denna doftar väldigt mycket. Men väldigt gott! Jag älskar apelsinblom, det är en av mina absoluta favoritdofter. Glasflaskan med spraymunstycke är lätt att använda och oljan är lätt och snabb. Absorberas snabbt av huden och gör den mjuk och smidig. Tycker dock att den inte riktigt har klarat av att hålla mig mjuk under vintern (ca 50 % arganolja). Tror att detta är en perfekt sommarolja, särskilt också med tanke på doften! Betyg: 4.

3. Kårby, Nära Natural Body Oil, 100 ml, 350 kronor. Även här en glasflaska med spraymunstycke som doserar lite snålt, så man får pumpa på ett tag för att få det man behöver. Oljan doftar milt jämfört med de två övre, men väldigt gott och örtigt av pors, salvia och lavendel. Lite segare olja som går bra in i huden och mjukgör – och håller huden mjuk länge. Har varit riktigt skön nu i vinter. Betyg: 4,5.

Läs även: 

• Här är 3 andra kroppsoljor från Balance Me, Rosenserien och Emergin C som jag och Andrea har testat. 

• Och här är ytterligare 3 från Il Molino, Weledas nya med nattljusolja och kroppsolja från svenska Hamory.

• Här är 4 från The Organic Oil Co, Hollybeth Organics, Kahina Giving Beauty samt Loelle.

English: My friend Andrea and I have tried these three body oils and she likes the one from Swedish brand Björk & Berries, while I like the one from Swedish brand Kårby.