Naturlig hudvård – kroppsolja. Jag använder kroppsolja efter varje dusch, och lägger gärna till det särskilt på mina torra smalben även de dagar jag inte har duschat. I motsats till vad många tror, blir man inte oljig eller kladdig av oljor (jo, om man överdoserar), utan de flesta är av den typen att de absorberas i huden. För en del kroppsoljor kan det dock ta lite längre tid. Allra bäst är att applicera kroppsoljan när huden fortfarande är lite fuktad. Här är en fin trio av ekologiska kroppsoljor:

 

Nuori, Perfecting Body Oil, 100 ml, 575 kronor. Den här vackra glasflaskan innehåller en ljuvlig kroppsolja. Den har en fantastisk doft av söta solmogna apelsiner som är gudomlig! Oljan är ljus och lätt i känslan och väldigt smidig att massera ut i huden. Lätt och följsam textur och den absorberas direkt och bildar en skön klibbig hinna på huden. Återfuktar på djupet och när den är helt absorberad så känns huden babymjuk och smidig. Detta är en otroligt bra kroppsolja baserad på bla druvkärneolja (min favorit!), mandel, nyponfrö, jojoba, aprikos och avokadoolja. Håller huden så fin och elastisk. Mmmm! Det enda mitt praktiska jag inte gillar, är glasflaskan med kork, som ju har åkt i golvet några gånger. Men skit i det! Njut av doften och känslan på huden! Betyg: 5/5. 

 

Alphanova Sun, Paradise Dry Oil, 125 gram, 139 kronor.  Har du hört talas om Dry Oil eller torrolja? Det är en typ av olja som inte lämnar några feta eller klibbiga hinnor på huden och som absorberas snabbt. Och de är perfekta att använda sig av efter sol, eftersom de hjälper till att förlänga din solbränna samtidigt som de håller din hud återfuktad. Denna kommer från franska Alphanova Sun och består av solrosolja, kokosolja och arganolja och den har en fin doft från Monoï (en väldoftande blomma som växer i bla Tahiti) som ger tydliga sommar- och semestervibbar! Oljan är genomskinlig, snabb och superenkel att massera in i huden. Den torra känslan märks direkt, huden blir liksom återfuktad och mjuk, men det enda som anas på huden är en snygg glow. Detta är en perfekt olja för dig som inte gillar vanliga kroppsoljor – och för dig som gillar doften av kokos och exotiska blommor. Jag tycker att denna har varit skön att ha under sommaren, även om jag inte har varit så mycket i solen, men främst kanske för att den är så lätt att använda och den ger en snygg glow till huden. Inget som kommer att räcka för min torra hud i vinter, men hoppas jag får ta fram den igen nästa sommar! Inte så snygg eller lyxig förpackning, men smidig att packa med när man ska på semester. Betyg: 4/5. 

 

Rms Beauty, Beauty Body Oil, 100 ml, 800 kronor. Kolla in den här snygga flaskan! Och vilken underbar färg på oljan! Rms Beauty är annars ett av mina favoritmärken när det kommer till smink, nu har man flyttat fram positionerna och skapar inte bara ansiktsvård utan även kroppsvård. Den här oljan är en kroppsvariant av Beauty Oil för ansiktet som Rms också gör. Den är orange, har en söt, “jordig” och lite nötig doft som jag tror kommer från några av de örter som den innehåller; ashwagandha, gurkmeja, kamomill, vanilj, salvia och jasmin. Gissningsvis en doft som inte alla gillar. Oljorna består av jojobaolja, tamanuolja, buritiolja och kokosolja. Den är otroligt skön på huden, absorberas fint, återfuktar bra och ger även huden en riktigt fin glow. Den är inte lika smidig att massera ut som Nouris, alltså aningens segare i konsistensen, så det kräver lite mer jobb att smörja in sig. Pumpflaskan är verkligen supersnygg i frostat glas, men tyvärr blir det lite kladdigt runt pumpen, och man får passa sig när man pumpar ut oljan så att den inte skvätter. Värd 800 kronor? Hm. Alltså, den är verkligen effektiv på huden och mjukgör suveränt bra och håller huden fuktad länge. Men doften är lite för söt för mig, och pumpen sölar ganska mycket. Därför blir betyget: Betyg: 4,5/5. 

 

Bästa ekologiska kroppsolja – mina 23 favoriter!